Xavier Roger i Oriol Ortega (ERC) defensen a Berga per què cal anar a votar diumenge

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Berguedà i les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a la Catalunya central han celebrat aquest dijous l’acte final de la campanya electoral de les eleccions espanyoles del diumenge 20 de desembre. S’ha fet a la sala polivalent del Casino de Berga.

Després de les presentacions a càrrec de l’alcalde de Saldes, Moisès Massana, el candidat de les JERC a aquestes eleccions, Xavier Roger, va fer la seva intervenció amb un discurs independentista i republicà, i de temàtica social. El jove va explicar que ERC va a Madrid per “defensar els vots dels catalans i les catalanes que van votar el 27 de setembre”. Sobre les alternatives al partit republicà va dir que “el panorama és dramàtic”, “amb el Partit Popular i Ciudadanos ens esperen anys molt durs, tot seguirà igual”, i un PSOE que “ens va deixar més tirats que mai amb l’Estatut”, i Podemos, “que tindrà un pes limitat al Congrés dels Diputats”, va dir. Sobre l’opció d’aquest partit de fer un referèndum “fins a 15 vegades ho hem intentat”, va recordar.

El número 7 de la llista republicana va remarcar la intenció de “construir” l’espai de l’esquerra nacional “per fer la nova república, sense preguntar a quin país van néixer, quins cognoms tenen o si tenen carnet de militant, cosa que s’evidencia a les llistes republicanes de les darreres cites electorals”. Va animar a “seguir treballant des de tot arreu”, i va recomanar que els que estan desanimats que s’animin i als que estan nerviosos que es calmin. En aquest sentit, Roger espera notícies en els pròxims dies sobre un acord entre Junts pel Sí i la CUP. Es va mostrar optimista: “tindrem acord aviat”, destacant el paper d’Esquerra, “fent una feina que no és molt visible però que serveix per acostar una esquerra anticapitalista a un partit neoliberal conservador”. Per a Roger l’única opció viable és avançar cap a la República Catalana, “per no ser la primera generació de la història que viu pitjor que els seus pares”, va comentar.

Per altra banda, el candidat del Berguedà, Oriol Ortega, va convidar a anar a votar el 20-D “perquè toca guanyar i tancar el cercle de la victòria”. En el mateix sentit que Roger, el número 28 per Barcelona a la llista del Congrés dels Diputats a Madrid, es va referir a l’opció republicana “com el partit que més s’ha obert a tota la societat. Vam començar a les europees, després a les municipals, amb un gran esforç”.

El candidat del Berguedà va aprofitar també per parlar de diversos temes del territori. Des del seu punt de vista, es podrien solucionar més fàcilment sense deprendre de l’Estat, i, “sens dubte, l’estat del benestar tindria millor salut”, segons Ortega.

 

FOTO: Xavier Roger, número 7 a la llista d’ERC per Barcelona, en la seva intervenció a Berga / AUTOR: Aleix Camprubí

 

X