Programa’t, nou projecte per triar per votació popular les obres de teatre de Berga

L’Ajuntament de Berga engega el ‘Programa’t’, un projecte que té com a objectiu obrir la programació del teatre a la ciutadania fent-los partícips de l’elaboració de la cartellera.

Des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga s’ha fet una preselecció de sis obres teatrals -tenint en compte les necessitats tècniques i els recursos econòmics dels quals es disposa- i a partir d’aquestes sis obres, se n’escolliran tres per votació popular entre els berguedans que participin a les votacions. Seran tres pertanyents en cada cas a tres disciplines diferents: teatre, dansa i circ.

Segons la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia: “creiem que és molt important obrir la cartellera a la participació popular per una qüestió d’enfortir l’interès i crear un lligam entre els espectadors i el teatre municipal. El fet de poder participar en l’elaboració de la cartellera ha de permetre acostar els berguedans al seu teatre i fer-se còmplices directes de la vida cultural del nostre poble”, ha comentat.

Aprofitant que aquests seran dies de moviment al Teatre Municipal perquè s’hi representaran els Pastorets, es repartiran programes amb les diferents opcions acompanyades d’un fulletó per poder escollir les tres obres,  i a més a més proposar-ne una quarta de teatre amateur. Aquest document també es pot consultar clicant aquí.

La butlleta degudament emplenada es podrà deixar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de Berga, a la Biblioteca de Berga o al Teatre Municipal els dies en què hi hagi funcions. La data límit per entregar-la serà el divendres 22 de gener .

El tret de sortida serà el 20 de febrer amb una obra  escollida per l’Ajuntament de Berga. És ‘Només som dones’, de Carmen Domingo sota la direcció de Carmen Portaceli, amb la interpretació de Míriam Iscla, la música de Maika Makovski i la dansa de Sol Picó i Xaro Campo. Un text, dansa i música en directe en un espectacle contra l’oblit. Cinc històries entrellaçades sobre els patiments de milers de dones a les presons de l’Estat espanyol durant la guerra. Esposes, mares, filles i germanes però també, i sobretot, militants, sindicalistes, guerrilleres i lluitadores incansables per la democràcia i pels drets adquirits.

 

X