El turisme rural del Berguedà registra el 100% d’ocupació per Cap d’Any

El turisme rural és una opció que contemplen moltes famílies i grups d’amics per passar el Cap d’Any. Al Berguedà té un fort pes el sector de l’agroturisme i ja fa setmanes que les cases de la comarca han penjat el cartell de complet per aquestes dates. Des d’aquest dijous 31 desembre i fins al diumenge 4 de gener ja no hi ha cases rurals disponibles a la comarca. És registra una ocupació del 100%.

És el cas de les 75 cases associades a l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, on ja fa setmanes, i fins i tot mesos, que tenen fetes les reserves. “Són unes dates que s’omplen amb molta antelació. La gent ja sap que són dies amb molta demanda de turisme rural, i tenim clients repetidors un any per l’altre”, ha comentat el president de l’associació, Jordi Pellicer, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà. (La pots escoltar clicant l’àudio adjunt).

El perfil de clients que ocuparan les cases de turisme del Berguedà aquest cap d’Any són o famílies o, sobretot, grups de parelles d’amics, amb fills o sense, “que s’ajunten per passar el Cap d’Any en una casa gran i confortable”, i “en un entorn rural i tranquil”, ha dit Pellicer. Majoritàriament són procedents de Barcelona i l’àrea metropolitana, pràcticament no hi ha estrangers.

El sector de l’agroturisme està molt satisfet de l’ocupació tant ara per Cap d’Any com també per Nadal, quan també es van omplir les cases. “Ja fa anys que són èpoques fortes”, ha comentat Jordi Pellicer. Una valoració excel·lent pel que fa l’ocupació aquestes festes.

Passades les festes nadalenques “vindran dos mesos fluixos”. El gener i el febrer són tradicionalment mesos amb poques demandes de turisme rural. Les reserves tornaran a remuntar de cara al març, per la Setmana Santa.