Berga, Societat

Berga rep els Reis d’Orient amb una cavalcada sense novetats

Berga rep els Reis d’Orient amb una cavalcada sense novetats

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran aquest dimarts a Catalunya procedents de l’Orient. Ho faran dalt d’unes grans carrosses i acompanyats del seus patges, i carregats de regals per repartir entre els més petits. Prèviament hi haurà les tradicionals cavalcades. Serà una nit màgica, amb les cares d’il·lusió, d’innocència i de felicitat dels nens i nenes com a protagonistes.

Les poblacions ja ho tenen tot a punt per rebre els Reis d’Orient. A la majoria les cavalcades són aquest dimarts 5 de gener, a excepció, com ja és habitual de l’Ametlla de Merola i Casserres, on els Reis hi arriben el dia 6. Pots consultar a l’apartat d’agenda els horaris de les cavalcades a la comarca.

Cavalcada a Berga

A Berga, la cavalcada segueix el mateix patró que els altres anys. Començarà a 2/4 de 6 de la tarda des de la plaça Gernika, i farà el recorregut habitual: plaça Gernika, carrer Pere II, Mestre Pedret, carrer Salvador Espriu, Albéniz, carrer Pere III, carretera de Sant Fruitós, carrer del Roser, Plaça de la Creu, Carrer Major, i arribada a la Plaça de Sant Pere, on Melcior, Gaspar i Baltasar faran l’adoració al pessebre.

Un cop feta l’adoració al Nen Jesús, els Reis d’Orient pujaran al balcó de l’Ajuntament i dirigiran unes paraules a la ciutadania. Seguidament rebran els infants a la Sala de Plens.

Una cavalcada que s’espera que, com cada any, sigui molt concorreguda. També comptarà amb un bon nombre de col·laboradors i serà molt participada, amb patges, acompanyants de cada Rei… i també la Banda i la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga.

L’Ajuntament de Berga informa de les incidències de trànsit durant la tarda d’aquest dimarts, en motiu de la cavalcada de Reis.

 

Cavalcada nit de Reis Reis d'Orient

Comentaris