Berga rep els Reis d’Orient amb una cavalcada sense novetats

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran aquest dimarts a Catalunya procedents de l’Orient. Ho faran dalt d’unes grans carrosses i acompanyats del seus patges, i carregats de regals per repartir entre els més petits. Prèviament hi haurà les tradicionals cavalcades. Serà una nit màgica, amb les cares d’il·lusió, d’innocència i de felicitat dels nens i nenes com a protagonistes.

Les poblacions ja ho tenen tot a punt per rebre els Reis d’Orient. A la majoria les cavalcades són aquest dimarts 5 de gener, a excepció, com ja és habitual de l’Ametlla de Merola i Casserres, on els Reis hi arriben el dia 6. Pots consultar a l’apartat d’agenda els horaris de les cavalcades a la comarca.

Cavalcada a Berga

A Berga, la cavalcada segueix el mateix patró que els altres anys. Començarà a 2/4 de 6 de la tarda des de la plaça Gernika, i farà el recorregut habitual: plaça Gernika, carrer Pere II, Mestre Pedret, carrer Salvador Espriu, Albéniz, carrer Pere III, carretera de Sant Fruitós, carrer del Roser, Plaça de la Creu, Carrer Major, i arribada a la Plaça de Sant Pere, on Melcior, Gaspar i Baltasar faran l’adoració al pessebre.

Un cop feta l’adoració al Nen Jesús, els Reis d’Orient pujaran al balcó de l’Ajuntament i dirigiran unes paraules a la ciutadania. Seguidament rebran els infants a la Sala de Plens.

Una cavalcada que s’espera que, com cada any, sigui molt concorreguda. També comptarà amb un bon nombre de col·laboradors i serà molt participada, amb patges, acompanyants de cada Rei… i també la Banda i la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga.

L’Ajuntament de Berga informa de les incidències de trànsit durant la tarda d’aquest dimarts, en motiu de la cavalcada de Reis.

 

X