Cues interminables de mestres i monitors per anar buscar el certificat de penals

Les cues de mestres i monitors per anar a buscar el certificat de penals necessaris per ser contractat es repeteixen aquests dies a l’única oficina de tot Catalunya que fa el tràmit presencial, a Barcelona.

Cues interminables al carrer Garcilaso i col·lapse a l’oficina. Això és el que copsen les persones que hi acudeixen perquè necessiten el document per treballar, ja que és un requisit indispensable per treballar amb infants i joves des de la modificació de la llei de protecció al menor, l’estiu passat.

Obtealbert colsnir el certificat està sent un malson per al col·lectiu afectat. Necessiten hores i paciència. És el cas d’Albert Cols, de Berga. Que ha fet quatre hores i mitja de cua. A 2/4 de 6 del matí ja era a les portes de l’oficina i l’han atès a les 10. Ara, ja té el certificat. És mestre i el necessita per apuntar-se a llistes.

Ha explicat l’experiència en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà. Ell s’ho ha agafat bé: “quan veus que en tens per hores val més agafar-s’ho amb humor”. I això que Cols ha estat molt matiner. Però a 2/4 de 6 del matí, quan ha arribat, ja tenia més de cent persones a davant, “m’han donat el número 117”, ha dit. Això vol dir que hi ha qui s’ha passat la nit a la porta de l’oficina. Ho ha constatat “sí sí, he parlat amb uns nois de Figueres que han dormir al ras per ser els primers. Hi eren des de les 10 de la nit d’ahir”.

A les 9 han obert portes i ja havien lliurat feia estona els 560 tiquets, “aquest era el nombre màxim de persones que acceptaven” ha dit Cols, que també ha explicat que el cert és que l’oficina treballa a ple rendiment i ha ampliat personal per poder emetre tots els certificats que es sol·liciten, “però no donen a l’abast“.

Internet també està saturat i no respon o la resposta és lenta, segons els usuaris. I per correu ordinari tot just reben el certificat els que ho van demanar a l’octubre. Davant d’això, diu Cols, “l’única manera és anar presencialment a l’oficina de Barcelona”. És el què ha fet ell. És testimoni de les cues interminables al carrer, on també “hi ha qui ha vist l’oportunitat de treure’n profit”. En aquest sentit, a tall d’anècdota, ha explicat que hi havia venedors ambulants de cafès, o gent de sindicats a peu de carrer recomanant que formalitzessin queixes.

FOTO: Selfie que s’ha fet Albert Cols mentre feia cua