Els Castellers de Berga enceten temporada amb un ‘tour’ per captar adeptes

Després d’unes setmanes de descans, els Castellers de Berga iniciaran els assajos setmanals el proper mes de febrer. Abans però, arrenquen temporada amb un ‘tour’ per la comarca. Faran parada a quatre poblacions amb tallers per a infants i adults. L’objectiu és acostar els castells i motivar a la gent. “Volem sumar adeptes, per això enguany hem muntat aquest inici de temporada diferent, amb aquests tallers-assajos itinerants”, ha dit la presidenta de la colla castellera berguedana, Núria Rigola, en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà. (La pots escoltar a l’àudio adjunt).

Captar més gent

Rigola s’estrena com a presidenta aquesta temporada, prenent el relleu a Xavi Torrabadella, i un dels reptes que es marca és justament aquest: “tenir més gent a la colla. En necessitem i és fonamental si volem fer grans castells”.

castellers-berga-tourEl tour

La ruta per la comarca s’enceta aquest divendres, 22 de gener, a Gironella, a les 7 de la tarda al pavelló esportiu. La primera hora anirà dirigida a la canalla, i després als adults. Aquest serà el format que se seguirà per als quatre tallers.

El segon serà aquest diumenge, 24 de gener, a Bagà. A partir de les 5 de la tarda al pavelló.

La setmana que ve, divendres 29 serà el torn de Puig-reig. A les 7 de la tarda al pavelló.

I el ‘tour’ es tancarà el dissabte 30 a Berga, a la sala polivalent del Casino, a partir de les 8 del vespre.

 Assajos i actuacions

El febrer començaran els assajos al local i al març les actuacions. El calendari per aquesta temporada ja està pràcticament tancat -actuacions i també és any de Concurs a Tarragona- i la primera serà el 20 de març a Gironella, coincidint amb la Fira de Sant Josep, “ja comença a ser un clàssic que comencem a Gironella”, ha dit Rigola. A més, per exemple, al maig hi haurà l’actuació dels Quatre Fuets a Berga; el juliol la de l’aniversari, també a Berga; i d’altres per la comarca i comarques veïnes.

Búsqueda de nou local

Els assajos es faran al local que els Castellers de Berga tenen a la Ronda Moreta de Berga, el qual “no és un local definitiu perquè per alçada no hi cabem si volem fer grans construccions”, ha dit Núria Rigola. Ha explicat que estan buscant altres espais més idonis.

Castells de 7 pisos i més

Els Castellers de Berga encaren la temporada engrescats, amb ganes de consolidar allò fet fins ara, que han descarregant ja castells de 7. En aquest sentit tenen pendent el 2d7, que segons Rigola “està bastant a punt, l’objectiu és fer-lo aviat. La temporada passada el vam descartat a última hora”. I a part dels castells de set pisos, “per què no començar amb els de 8”, ha comentat Núria Rigola.

 FOTO: La presidenta dels Castellers de Berga, Núria Rigola, fent un pilar /ARXIU PARTICULAR