El Carnestoltes de Gironella se celebrarà una setmana més tard, del 12 al 14 de febrer

La Perla, protagonista del Carnestoltes de Gironella, arribarà enguany una setmana més tard de l’habitual. La vila celebrarà el carnaval el 12, 13 i 14 de febrer, i no tal com marca el calendari (6 i 7 de febrer) per no coincidir amb altres carnavals potents de la zona com són el de Berga, Solsona o Sallent. Segons el regidor de Festes, Lluís Vall, “el motiu ve donat per una demanda que es recull de l’assemblea de joves que es va fer a l’estiu. D’aquesta manera, s’evitaran multitud de coincidències amb altres carnestoltes”.

Rua més festiva

Un altre canvi és que la rua del Carnestoltes a Gironella serà més festiva, amb xarangues, titelles  gegants i xanquers, entre d’altres propostes, ” i amb una imatge del cartell -a la foto- molt renovada per contagiar a tothom les ganes de gresca”, comenta el regidor.

Balcons guarnits

També com a novetat, aquest Carnestoltes, l’Ajuntament de Gironella posarà en disposició de la gent uns antifaços gegants per penjar als balcons que serviran per guarnir Gironella en una de les festes més grosses que acull la vila.

Actes

El programa d’actes del Carnestoltes de la vila encara no s’ha detallat. S’anirà revelant en les properes setmanes, comenta Lluís Vall: “anirem desgranant de mica en mica els molts canvis i sorpreses del carnaval, considerat com un dels referents al Berguedà”.

Sí que ha transcendit, de moment, que la rua escolar del divendres (12 de febrer) es manté intacta però amb la millora que l’Avinguda Catalunya es tallarà completament al trànsit, reduint així el grau de perillositat.

El dissabte (13 de febrer) es farà la tradicional rua de carrosses i comparses. Per participar-hi podeu entrar aquí. I per altra banda, també hi haurà el concurs d’aparadors de Carnestoltes: per a més informació: aquest enllaç.

 

FOTO: Cartell del Carnestoltes de Gironella

 

 

X