Els gegants de La Patum, presents al ‘Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya’

Els gegants de La Patum tenen presència al ‘Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya’, que es presentarà aquest dissabte, 23 de gener, a Barcelona, en el marc de la mostra Som Cultura Popular. Els gegants vells i els gegants nous de la Patum de Berga formen part del recull del centenar de gegants que s’inclouen en el catàleg. Aquests alts personatges que per la seva antiguitat han esdevingut peces patrimonials a nivell nacional són els protagonistes del catàleg, editat pel departament de Cultura de la Generalitat.

El llibre és fruit del treball d’una desena d’investigadors coordinats per Lluís Ardèvol durant més de dos anys, recull una fitxa tècnica de cadascun d’aquests gegants al llarg de les seves prop de 300 pàgines. Ardèvol, com a coordinador, intervindrà en l’acte de presentació a Barcelona del ‘Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya’, així com també Lluís Puig Gordi, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat.

Pel que fa la presència berguedana al catàleg, el treball ha comptat amb la col·laboració del Patronat Municipal de La Patum, que ha cedit imatges. Les fitxes corresponents han estat elaborades per Albert Rumbo i Soler, historiador i gerent del Patronat de La Patum; i la imatge de la portada, que inclou un detall dels gegants berguedans, és obra del fotògraf Manel Escobet, de Foto Luigi.