Els quatre gegants de la Patum pujaran a Queralt el dia dels Quatre Fuets

Gegants de la Patum

L’aniversari dels gegants de la Patum serà sonat i es convertirà en un dia històric per al Corpus berguedà. Les dues parelles de gegants pujaran a Queralt, segons han anunciat els geganters de la Patum aquesta nit a través d’una convocatòria a Facebook. “Puja amb nosaltres al santuari, i entre tots plegats farem més gran la història”, diuen en un missatge els geganters.

La festa serà el diumenge 22 de maig, el dia dels Quatre Fuets i la sortida de la plaça de Sant Pere està convocada per a les 7 h del matí. De moment, no s’han publicat més detalls de la convocatòria.

Els gegants vells fan 150 anys i els nous, 125. L’any 1991, els nous ja van pujar a Queralt per celebrar el seu centenari, però és la primera vegada que l’ascensió la faran tots quatre gegants. L’última vegada que una figura de la Patum va visitar el santuari va ser l’any 2006, quan l’àliga va commemorar els 250 anys.

S’espera que aquest sigui l’acte més emblemàtic de l’aniversari que, des del mes passat, ja té una samarreta commemorativa.

FOTO: Els quatre gegants ballant a plaça. AUTOR: Foto Luigi

VÍDEO: Pujada dels gegants nous a Queralt, l’any 1991. Climent Vilella

X