Marie Kapretz fa un salt polític i es posa a treballar com a delegada del Govern a Alemanya

Marie Kapretz, fins fa tres mesos regidora a l’Ajuntament de Cercs, es converteix en la delegada del Govern a Alemanya. El departament d’Afers Exteriors, amb Raül Romeva al capdavant, ha designat Kapretz com a nova delegada. Avui, dimecres, ha pres possessió del càrrec i s’incorpora de manera immediata en les seves tasques, per tant deixarà el Berguedà per tornar al seu país natal.

El conseller Romeva ha mantingut una primera trobada amb la nova delegada per analitzar les principals prioritats d’acció i li ha desitjat sort i encerts en aquesta nova responsabilitat.

Les seves tasques seran, entre d’altres, les d’enfortir les relacions bilaterals amb les autoritats alemanyes en els àmbits clau d’interès per a la Generalitat, garantir la plena coordinació de les accions del Govern al país i explicar el moment que viu Catalunya a les autoritats, entitats i agents internacionals presents a Alemanya. Marie Kapretz treballarà també per la difusió i el foment de la llengua, la història i la cultura catalana, i perquè la delegació consolidi el paper de punt de trobada de tots els catalanòfils residents a Alemanya.

La primera missió

Marie Kapretz viatjarà a Berlín aquest dijous per acompanyar una comitiva encapçalada per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i per representants de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries, que es troben a Berlín per coordinar la participació d’empreses catalanes del sector de la fruita en l’edició de la fira Fruit Logística, el certamen més rellevant d’Europa dedicat a la fruita i les hortalisses. Es fa  del 3 al 5 de febrer.

mariekapretzessen1 (Medium)El perfil

Casada amb Yorgos Konstantinou i mare de dos fills, Kapretz va néixer a Berlín l’any 1975. És graduada en Disseny per l’Escola Massana de Barcelona i s’ha format en planificació i realització de projectes d’emprenedoria social, lideratge estratègic i geopolítica i governança. Vinculada al món polític local del 2007, es va presentar d’alcadable a Cercs liderant una llista d’Entesa pel Progrés, marca blanca d’ICV. El 2011 va liderar la llista del CLAM-AM, vinculat a ERC, i va repetir en les eleccions municipals del 2015. Ha estat regidora de Cercs (va deixar el càrrec voluntàriament el novembre passat), consellera comarcal del Berguedà, número 5 d’ERC en les últimes eleccions europees i membre de l’executiva comarcal d’ERC del Berguedà. Membre de l’ANC i d’Òmnium Cultural parla alemany, anglès, català, castellà i grec.

Conseller Romeva i Marie Kapretz 2

 

Xarxa de delegacions a l´Exterior

Hi ha set delegacions a l’exterior en funcionament:

Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda
Delegació del Govern a França i Suïssa
Delegació del Govern a Alemanya
Delegació del Govern a Àustria
Delegació del govern a Itàlia
Delegació del Govern als Estats Units, Canadà i Mèxic
Delegació del Govern davant la UE

 

FOTOS: Marie Kapretz amb el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva / GENERALITAT de Catalunya

 

 

 

X