Marie Kapretz deixa el càrrec de regidora a Cercs i li pren el relleu Dani Garcia Ragués

Marie Kapretz, regidora a l’Ajuntament de Cercs per CLAM (marca blanca d’ERC) deixa el càrrec. Renuncia al seu càrrec com a regidora a l’oposició per fer entrar “saba nova” al projecte del grup polític municipal, segons apunta en un comunicat. Així ho va plantejar a l’assemblea local i es van acceptar els arguments de Kapretz, que són que “no ens podem eternitzar en els càrrecs ni fer de la política un projecte unipersonal”. Per què ara i no fa mig any per les eleccions municipals? La resposta que ha donat a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà és que justament el resultat de les eleccions l’han fet reflexionar si havia de continuar com a regidora. CLAM-AM no va millorar els resultats tal com pretenia el grup sinó que es va mantenir amb dos regidors. A partir d’aquí és quan Kapretz ha valorat si havia de fer un pas enrere i ha cregut que sí.

El seu lloc l’ocuparà Dani Garcia Ragués. Serà el nou regidor del CLAM-AM, a l’oposició a l’Ajuntament de Cercs, al costat de Jordi Gayet, que passa a ser portaveu del grup. El grup té representació al consistori des del 2011 amb 2 regidors.

Marie Kapretz va entrar la instància amb la seva renúncia el passat dilluns 2 de novembre. Acabarà l’any com a regidora i el 2016 li prendrà el relleu Dani Garcia Ragués. Marie Kapretz, que ha deixat clar que no s’allunya de la política municipal, s’hi va iniciar el 2007. Des d’aleshores ha treballat i prioritzat, amb l’assemblea local del CLAM-AM a Cercs, qüestions com la creació de llocs de treball per mitjà del parc d’energies, “projecte pel qual varen poder aconseguir suport fins i tot unànime del Parlament de Catalunya i que s’emmirallava en projectes semblants a la conca carbonífera del Ruhr a Alemanya”, ha concretat.

També lluiten per un transport públic digne per la comarca, per pal·liar els efectes de l’atur de llarga durada i la conseqüent pobresa en la tercera edat, i per a millores en les polítiques d’habitatge social i medi ambientals, entre d’altres temes. Les mocions presentades als plens es poden consultar al web clamcercs.org. A part de la informació que CLAM dóna via pàgina web també editen butlletins impresos amb la informació tractada als plens.

Marie Kapretz seguirà sent membre de l’assemblea local i també secretària de política parlamentària de l’executiva comarcal d’ERC.

Dani Garcia Ragués per part seva ha assegurat que posa tot l’esforç i ganes per ajudar a què la feina del CLAM desemboqui en uns bons resultats a les properes eleccions municipals 2019, “si pot ser aconseguint l’alcaldia” d’aquest grup marca blanca d’Esquerra Republicana. Un grup que quan d’aquí a quatre anys faci llista per a les municipals no deixarà de banda Marie Kapretz. Ella no contempla presentar-se de nou com a cap de llista però no descarta formar-ne part.

X