Una trentena de nois i noies a l’atur reben formació en el marc de ‘Joves per l’Ocupació’

El programa ‘Joves per l’Ocupació’, que imparteix l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha engegat aquesta setmana els cursos de formació, dirigits a joves d’entre 16 i 25 anys, i a menors de 30 anys amb un 33% de discapacitat, en situació d’atur.  L’objectiu és facilitar la inserció laboral, el retorn al sistema educatiu i la qualificació de les persones joves desocupades. Han d’estar inscrites al programa europeu Garantia Juvenil.

Els participants són una trentena i reben orientació professional, aprenen una professió, obtenen el títol d’ESO i fan pràctiques a empreses, amb la possibilitat d’accedir a un contracte laboral de mig any.

Durant quatre mesos rebran formació en un d’aquests oficis: servei de restaurant, cafeteria i bar, operacions bàsiques de cuina, operacions auxiliars d’elaboració en la indústria agroalimentària.

El programa ‘Joves per l’Ocupació’ està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa d’Experiència Professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya.

Tallers per a la millora de les tècniques de recerca de feina

En paral·lel, el Servei d’Ocupació de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb el suport de la Diputació de Barcelona, promou un cicle de tallers pera la millora de les tècniques de recerca de feina.

Són sessions informatives per elaborar un currículum i millorar-ne el contingut, escriure una carta de presentació, aprendre quins són els canals de recerca de feina, moure’s hàbilment pels portals d’ocupació, així com sessions sobre els recursos disponibles per la recerca de feina o les xarxes socials de relacions professionals, entre d’altres. També es treballa en el format multimèdia i l’ús de les xarxes socials com a eines imprescindibles en el procés de recerca de feina.

Els tallers han començat aquest febrer i mensualment s’aniran repetint o reenfocant en funció de les necessitats dels assistents.

Les sessions, que es fan generalment en horari de matí, tenen una durada d’entre dues i tres hores. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer de forma presencial al Centre de Formació de l’Agència (c/ Lluís Millet, 33, de Berga), per telèfon (93 824 77 00) o bé via correu electrònic (rifajr@adbergueda.cat).

Les sessions programades per aquest febrer són: millorar el currículum (16 de febrer de 9 a 11.30h); inscripció a portals de recerca de feina (17 de febrer, de 4 a 6 de la tarda); recull de les ofertes i entrevista de feina (23 de febrer de 9 a 11.30h); i el currículum creatiu (el 24 de febrer, de 9 a 11.30h).

 

X