David Font i Laura Vilagrà tracten temes d’infraestructures i el desplegament territorial de la delegació

El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, s’ha reunit avui, dimarts, a Berga amb la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, qui ha fet una visita institucional al Consell. La trobada, es produeix al cap de poc de ser nomenada la delegada, amb la qual cosa ha servit per la coneixença institucional i per altra banda ha permès posar sobre la taula alguns dels temes que des del Berguedà es considera clau impulsar o desencallar.

Dels temes tractats es destaca la preocupació comarcal que molts ciutadans i municipis han exposat ja sobre la processionària i quin serà el procediment d’actuació per part del govern. En aquest punt, Vilagrà s’ha compromès a traslladar també aquesta petició, que és compartida per altres comarques de la Catalunya Central.

En l’àmbit de les infraestructures, s’ha parlat de la necessitat d’accelerar els estudis per la millora de la connectivitat de l’eix C-26 Solsona-Berga-Ripoll, i entre d’altres, del projecte executiu pel desdoblament i carril reversible a la C-16 (eix del Llobregat).

També s’ha parlat en termes econòmics de la comarca i concretament del polígon d’Olvan i la seva necessitat de posar-se en comercialització per atraure nous inversors, així com el necessari desplegament dels serveis pendents, com l’energia elèctrica o la pròpia fibra òptica.

Les potencialitats dels sectors emergents de la comarca i alhora estratègics, com el sector agroalimentari, el forestal o el turisme, també s’han comentat en la línia de la necessitat de disposar d’espais on poder emplaçar possibles inversions privades en aquests sectors.

També s’ha comentat la petició del grup municipal de CDC a Berga, que el Berguedà disposi també de delegacions territorials dels departaments. Aquí el president ha volgut constatar que per un equilibri territorial real es fa necessari la implantació de delegacions a la comarca, implicades i vertebrades en el territori. Laura Vilagrà s’ha compromès a fer un pacte consensuar territorial entre totes les comarques de la Catalunya Central per una distribució de les delegacions de les direccions territorials i que totes elles puguin tenir-ne.

 

FOTO: Laura Vilagrà signant el llibre d’honor del Consell Comarcal del Berguedà al costat del president de l’ens, David Font / CONSELL COMARCAL

 

X