Escola, AMPA i Ajuntament de Bagà lamenten una baralla entre pares, que acaba amb denúncies, més vigilància i concentracions

L’escola Galceran de Pinós de Bagà, l’AMPA del centre i l’Ajuntament de la vila lamenten la discussió i la baralla que van protagonitzar dues famílies. Pares i mares d’alumnes que duien els seus fills a escola van viure de ple els fets, que malauradament van ser presenciats per nens i nenes, i que van acabar amb el vigilant local agredit. Va ser qui va evitar que pares que discutien arribessin a les mans, i va rebre un cop de puny a la cara per part d’una mare, C.M. Una agressió que el vigilant ja ha denunciat als Mossos.

L’alcalde de Bagà, Nicolás Viso, ha relatat el cas en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà. La baralla davant de l’escola va ser el detonant d’uns fets que s’arrossegaven des del dia abans, quan durant el Ball Cerdà de la Festa de l’Arròs una nena va rebre empentes i no va poder ballar.

A partir d’aquí es va anar escalfant l’ambient via whatsapp, amb intercanvis de missatges, i ahir al matí, a l’hora d’entrar a escola, la dona (C.M.) que presumptament el dia abans hauria clavat empentes a una nena va intentar agredir-la quan la va veure que entrava al col·legi, on també hi estudia la seva filla.

Els pares de la nena van sortir a la defensiva, i va començar la discussió entre els adults. Crits i empentes que van fer que hagués d’intervenir el vigilant municipal de Bagà. Va rebre un cop de puny a la cara.

En aquest sentit, el vigilant ha presentat una denúncia als Mossos contra la dona, C.M, que li va clavar el cop a la boca. També han presentat denúncia els pares de la nena a qui pretenia agredir aquesta mateixa dona.

Es tracta d’una família, la dona (C.M), i el seu marit (Q.B.), que estan a mans dels Serveis Socials de Bagà. Abans d’establir-se a Bagà havien viscut a Puig-reig i a Sant Jordi de Cercs, d’on en van haver de marxar per temes conflictius.

Més vigilància i concentració davant del centre

Els Mossos mantenen oberta la investigació. I per altra banda, segons ha explicat Nicolás Viso, avui ja s’ha reforçat la vigilància a l’escola, per a les hores d’entrada i de sortida, “per evitar que es repeteixin fets desagradables com els d’ahir, i transmetre seguretat”. L’alcalde lamenta els fets i més encara que es produïssin davant de menors.

Els agents han estat presents avui a les portes de l’escola, on també hi ha hagut una concentració de pares i mares. Una concentració pacífica per mostrar el rebuig als fets produïts, que s’anirà repetint al llarg d’aquesta setmana. D’aquesta manera, segons fonts de l’AMPA, es vol fer palesa la voluntat “d’apartar els agressors de l’escola”, una família que avui no ha portat la filla a classe.

 

 

 

X