L’Ajuntament de Gironella se suma a la neteja del Llobregat, desbrossarà la llera fins a Viladomiu Nou

L’Ajuntament de Gironella se suma a les actuacions per netejar la llera del riu Llobregat. Tindran continuïtat els treballs que fan els ajuntaments d’Olvan i de Casserres per desbrossar i talar arbres al pas del riu pels seus municipis, entre la Font del Balç i Cal Rosal. Ara, també es netejarà la llera del riu al seu pas per Gironella, fins a Viladomiu Nou.

Sílvia Corbera, regidora d’Entorn de Gironella explica que les actuacions, un en tram de gairebé 4,5 quilòmetres, serviran per netejar la gran quantitat d’arbres caiguts al mig del riu Llobregat, la vegetació i la brossa acumulada. A més, es talaran els arbres en perill de caure i es netejarà tot el tram fins a Viladomiu Nou, on el riu és a tocar dels habitatges i en cas d’incendi forestal podria suposar un gran perill per als residents en aquesta colònia.

Els ajuntaments de Casserres, Olvan i Gironella coincideixen que són treballs necessaris perquè en cas d’una pujada sobtada del cabal del Llobregat no hi haurà obstacles perquè l’aigua segueixi el seu curs i es reduirà el perill que representava fins ara aquesta acumulació de brossa al riu. En total l’actuació suposarà la neteja a la llera del riu d’uns 8 quilòmetres, i l’empresa responsable de dur a terme els treballs és Treballs Forestals del Berguedà S.L, d’Olvan.

L’actuació per netejar a les lleres del riu disposa del permís de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i també dels respectius propietaris.

Amb aquestes actuacions de neteja, el regidor de Promoció Turística de Gironella, David Saborido, assegura que es podrà tenir la ruta de les colònies del Llobregat en millors condicions.

X