El motor, eix central de la Fira de Gironella, amb comerç local, entitats, artesania i alimentació

El sector del motor té per Sant Josep la primera cita del calendari de fires: a GironellaDeu concessionaris de la comarca exposaran aquest diumenge, 20 de març, novetats i vehicles d’ocasió al llarg de l’Avinguda Catalunya, que es converteix en un passeig peatonal. I és que l’automoció és l’eix vertebrador de la Fira de Sant Josep, que arrenca ja aquest dissabte, dia 19 (Sant Josep), i que té el plat fort l’endemà, dia en què Gironella s’omple de fira.

La mostra és un bon aparador per al comerç. El Local del Blat de Gironella és territori dels comerços de la vila. Dissabte a la tarda, catorze botigues de l’Associació de Comerciants de Gironella hi tindran un estand per exposar els seus productes durant tot el cap de setmana. Diumenge, a més, es faran desfilades de moda, exhibicions del Gimnàs Sabs, i sortejarà un cap de setmana.

Per altra banda, a la Fira de Sant Josep o Fira del Motor també hi tenen el seu espai les entitats de la vila. Diumenge, un total de tretze associacions socials, educatives, esportives i culturals es donaran a conèixer i explicaran els seus objectius i activitats en estands que enguany, com a novetat, se situaran a la plaça Dr. Armengou (a tocar del Local del Blat).

Una altra novetat és l’espai diferenciat que tindran les parades de productors alimentaris, a la part de l’aparcament de la plaça de l’Estació. A l’altra zona hi ha haurà les atraccions.

A la Fira de Sant Josep de Gironella no hi faltaran parades d’artesania, trobada de cotxes clàssics, i exposicions: de microcotxes (transport de la postguerra, de Claudi Roca), de la Creu Roja, i del concurs de dibuix. També n’organitza una ERC Gironella sobre Lluís Companys (a l’església vella). I altres activitats paral·leles són trobada de cotxes clàssics (plaça Pi i Margall), batucada verda (Escola FEDAC) i diada castellera amb els Castellers de Berga i els Picapolls de la Gavarresa (Avinguda Catalunya amb Carretera de Casserres).

Consulta la programació i els horaris clicant aquí.

Primer aniversari de la biblioteca

L’any passat, per la Fira de Sant Josep es va inaugurar la biblioteca de Gironella. En motiu del primer aniversari de l’equipament, s’han organitzat diverses activitats. El dissabte 19 de març, a les 11 del matí, es farà l’hora del conte. La companyia Homenots presentarà ‘En Bum i el tresor pirata’, a la sala infantil de la biblioteca.

El dilluns 21 de març, en motiu del Dia Internacional de la Poesia, es farà un recital poètic amb poetes locals. Serà a 2/4 de 7 de la tarda a la biblioteca.

I els atletes Núria Picas i Kiku Soler presentaran els seus llibres sobre curses de muntanya. Serà el 21 de març a les 8 del vespre, a la sala d’actes de la biblioteca.

Aparcament

En motiu de la Fira, diumenge a Gironella hi haurà diversos carrers tallats al trànsit però des de l’Ajuntament s’ha habilitat al pàrquing Llavina, que estarà indicat entrant per Gironella nord. I els vehicles que entrin per Gironella sud podran aparcar al tram entre Cal Bassacs i Gironella, o bé a la zona esportiva.

Bona assistència

La regidora de Promoció Econòmica de Gironella, Maria Àngels Sallés, confia que sigui una bona fira, positiva per Gironella, i amb bona assistència de visitants. Ha recordat que “les dues últimes edicions no hem estat de sort amb el temps, esperem que aquest any no plogui i sigui una fira ben lluïda”

 

FOTO: La regidora Maria Àngels Sallés en l’acte de presentació de la Fira del Motor de Gironella / AUTORA: Anna Costa

 

X