Cercs espera una vuitantena de participants al Canicross

Cercs serà l’escenari del 3r Canicross Internacional de l’alt Berguedà. És l’última prova de la Lliga Catalana de Canicross, que consisteix en córrer amb un gos lligat mitjançant un arnés.

Ja12595972_10205938972689176_1447282462_nvier Torres, de l’organització de la prova, preveu que el proper diumenge, 27 de març, una vuitantena de participants de diferents procedències competeixin a Cercs en un circuit “adaptat a les característiques dels gossos, però realment atractiu i en un entorn d’una bellesa innegable”. Els participants hauran de fer un recorregut d’entre 8 i 10 quilòmetres, “molt tècnic, però en uns paratges inigualables”, ha dit Torres.

Javier Torres, que ha estat campió absolut de canicross de Catalunya les tres últimes temporades, competirà a la prova de Cercs i és un dels candidats a guanyar la Lliga Catalana d’enguany. Un títol, per cert, que ja va guanyar fa dos anys, en la temporada 2013-2014.

Pel que fa al reglament de la prova, no hi ha grans condicionats a l’hora de limitar el tipus de gossos que hi poden competir. L’única premissa que han de complir és tenir entre 1 i 10 anys i estar en unes bones condicions físiques. Això fa que a la prova hi participin corredors amb animals grans, però també gossos molt més petits. “És molt graciós. Pots veure un participant entrar a la recta d’arribada amb un pastor alemany força gran i, al seu darrera, un altre corredor que li planta cara amb un gosset petit”, ha comentat l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, a la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment.

Horaris

Els actes d’aquest proper diumenge començaran a les 8 del matí, amb l’entrega de dorsals i el control veterinari que garantirà que els gossos poden competir al canicross. A 2/4 de 10, hi haurà el Musher Meeting, que és una reunió on s’informarà als participants del funcionament de les sortides i es recordaran les pautes i els consells bàsics perquè la prova es desenvolupi correctament. Més tard, a les 10 del matí, sortiran els primers corredors.

A 2/4 de 12, es disputarà la cursa infantil, que servirà perquè es comenci a preparar l’entrega de premis més especial de la Lliga Catalana. A Cercs, es coneixerà al vencedor final del campionat català i se li entregarà el seu merescut trofeu. A més, també s’hi celebrarà l’entrega de premis de la Lliga Catalana de Mushing.

 

FOTOS. 1. Jesús Calderer, Javier Torres i dos membres més de l’organització a la roda de premsa de presentació del Canicross Internacional de l’Alt Berguedà. 2. Javier Torres, explicant el recorregut de la prova durant la presentació / AUTOR: Marc Canturri