La cadena humana per abraçar Queralt necessita gent aquest diumenge

600 persones ja han confirmat l’assistència a la cadena humana per abraçar Queralt que es farà aquest diumenge, 3 d’abril. Se’n necessiten unes 1.400. És un acte més del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, i l’organitza la comissió organitzadora, Queralt 2016, juntament amb diverses entitats infantils i juvenils de Berga. Queralt Cortina, de Colònies a Borredà i de Queralt 2016, ha explicat que “l’abraçada de Queralt consisteix en què centenars de persones voltin Queralt pel camí d’1,4 quilòmetres que rodeja la muntanya”.

Aquesta iniciativa també vol ser el dia dels infants i joves, ja que els actes compten amb el suport de totes les escoles de Berga, els centres de primària, de secundària, l’escola bressol Flor de Neu i la Llar Santa Maria de Queralt. I també s’ha convidat a totes les escoles de la comarca.

Aquest diumenge, 3 d’abril, a les 9 se sortirà de la plaça de Sant Pere i del Parc del Lledó. A 2/4 de 10 s’hi afegiran els que vulguin sortir des de la Font Negra. L’arribada prevista al Santuari de Queralt és entre 2/4 d’11 i les 11 del matí, hora en què començarà la cadena humana des la plaça del santuari passant per la font del Bou, els miradors i tornada a la plaça. Els participants es passaran una oreneta que farà tot el recorregut. Un cop acabi, finalitzarà la cadena i també hi haurà filmacions i fotografies, acabant amb una gran foto de grup.

Mocadors commemoratius

Amb l’objectiu d’ajudar a pagar les despeses i col·laborar amb els actes de la Coronació s’han posat a la venda uns mocadors vermells commemoratius dissenyats pel berguedà Sergi Montaner. Segons Loli Uribe “estan pensats perquè es puguin utilitzar en altres actes del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, com la Patum infantil extraordinària que hi haurà al setembre”. El preu del mocador és de 5 euros i es poden comprar a les escoles, diumenge a Queralt, a la parada que tindrà Queralt2016 a la Fira de Maig i a establiments de Berga.

Tots els nens, nenes i joves que participin a la iniciativa, també rebran gratuïtament el conte ‘La Troballa de la Mare de Déu’ realitzat per l’artista berguedana Cris Siles i editat per Queralt2016.

L’organització fa una crida a la participació, tant de nens i joves com de pares, mares, avis i àvies… “per gaudir tots plegats d’un diumenge a Queralt, i fer entre tots aquesta gran abraçada a Queralt”.

Les entitats organitzadores són: Colònies a Borredà, Agrupament Escolta Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella, Grup Xinxeta, i grup Punt i seguit.

 

FOTO: D’esquerra a dreta: Montse Camps, Montse Casajuana, Pere Fernández, Loli Uribe, Anna Bernet i Queralt Cortina / AUTOR: Fermí Riu

 

X