L’Ajuntament de Cercs i la UPC acorden buscar ajuts per desenvolupar el parc de l’energia

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través de l’Exploratori dels Recursos de la Natura, i l’Ajuntament de Cercs han signat un acord de col·laboració per buscar ajuts, en convocatòries de recerca nacionals i internacionals, pel desenvolupament del parc de l’energia a la zona de la central tèrmica de Cercs. Un projecte que pretén convertir l’entorn de la central en un espai de difusió i promoció de les energies renovables.

La voluntat d’aquest acord és que aquest parc de l’energia, a tocar de l’eix del Llobregat (C-16), esdevingui un nucli de projecció i estudi en l’àmbit de la producció d’energies renovables i dels nous recursos energètics. Alhora, la intenció és mostrar a través del parc la riquesa dels recursos naturals i energètics del Berguedà i la seva història, així com l’arquitectura municipal al voltant d’aquest àmbit. Així mateix, la UPC realitzarà l’assessorament tècnic, acadèmic i ambiental del projecte.

Cercs, amb la central tèrmica, ha estat un enclau energètic destacat a Catalunya, pel que fa a la producció d’energia, ja que el lignit que s’obtenia de les mines de la zona s’utilitzava com a recurs energètic.

L’Exploratori és un centre de formació no reglada impulsat per la UPC, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Berga, i amb el suport del Ministeri d’Educació en el marc del Campus d’Excel·lència Internacional Barcelona Knowledge Campus (BCK), per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques, millorar l’aprenentatge dels estudiants de secundària i d’educació superior, i contribuir al desenvolupament d’un territori ric en recursos naturals com és el Berguedà.

X