First Stop

Cercs, Societat

L’Ajuntament de Cercs i la UPC acorden buscar ajuts per desenvolupar el parc de l’energia

L’Ajuntament de Cercs i la UPC acorden buscar ajuts per desenvolupar el parc de l’energia

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través de l’Exploratori dels Recursos de la Natura, i l’Ajuntament de Cercs han signat un acord de col·laboració per buscar ajuts, en convocatòries de recerca nacionals i internacionals, pel desenvolupament del parc de l’energia a la zona de la central tèrmica de Cercs. Un projecte que pretén convertir l’entorn de la central en un espai de difusió i promoció de les energies renovables.

La voluntat d’aquest acord és que aquest parc de l’energia, a tocar de l’eix del Llobregat (C-16), esdevingui un nucli de projecció i estudi en l’àmbit de la producció d’energies renovables i dels nous recursos energètics. Alhora, la intenció és mostrar a través del parc la riquesa dels recursos naturals i energètics del Berguedà i la seva història, així com l’arquitectura municipal al voltant d’aquest àmbit. Així mateix, la UPC realitzarà l’assessorament tècnic, acadèmic i ambiental del projecte.

Cercs, amb la central tèrmica, ha estat un enclau energètic destacat a Catalunya, pel que fa a la producció d’energia, ja que el lignit que s’obtenia de les mines de la zona s’utilitzava com a recurs energètic.

L’Exploratori és un centre de formació no reglada impulsat per la UPC, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de Berga, i amb el suport del Ministeri d’Educació en el marc del Campus d’Excel·lència Internacional Barcelona Knowledge Campus (BCK), per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques, millorar l’aprenentatge dels estudiants de secundària i d’educació superior, i contribuir al desenvolupament d’un territori ric en recursos naturals com és el Berguedà.

Ajuntament de Cercs Central Tèrmica energies renovables Exploratori dels Recursos de la Natura parc de l'energia UPC

Estic amb tu

Comentaris