La banda del Memorial Ricard Cuadra actuarà sola al concert de Patum, amb obres patumaires i queraltines

El concert de Patum torna als orígens. La banda del Memorial Ricard Cuadra actuarà sola, sense cap formació convidada, com era habitual en els últims anys. En aquesta edició s’ha optat per donar tot el protagonisme a la banda, que interpretarà temes queraltins i patumaires, sobretot de gegants, en motiu del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt i els aniversaris dels gegants de la Patum (150 anys dels vells i 125 dels nous).

Segons ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà el director de la banda del Memorial, el músic i compositor de Puig-reig Sergi Cuenca, “teníem ganes de tornar a l’essència del Memorial, recuperant algunes peces que ja havíem tocat en alguna ocasió i incorporant-hi de noves, i aprofitant que hi ha moltes obres tant d’un tema com de l’altre”. I ha afegit que “no convidar ningú i actuar la Banda sola també ens va bé per recuperar-nos econòmicament”.

Obres

Els músics del Memorial Ricard Cuadra estrenaran ‘Patum i Queralt’, de Roger Belmonte; i ‘Centenaris’, de Sergi Cuenca, també sobre Queralt i els gegants. Per altra banda, recuperaran ‘Pompa i circumstància’, de Robert Agustina; i interpretaran l’Himne de Queralt i Les Aromes de Queralt.

La segona part del concert inclourà la Patum amb arranjaments de Lambert, incorporant algun ball de gegants de Ricard Cuadra.

21 de maig

La Banda del Memorial Ricard Cuadra ja ha començat els assajos per al concert, que es farà el dissabte 21 de maig, a les 10 de la nit, a la plaça de Sant Pere de Berga. Prèviament, com cada any, es podrà escoltar el mateix concert al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona; serà el dijous 19 de maig.

Noves incorporacions

Són més de 40 els músics que formen la Banda, amb alguna nova incorporació d’enguany, fet que satisfà al director, Sergi Cuenca: “estem contents, això vol dir que el concert anirà perdurant, i és positiu que la Banda del Memorial Ricard Cuadra es vagi rejovenint”.

assaig memorial 1 assaig memorial 2 assaig memorial 3 assaig memorial 5

FOTOS i VÍDEO: Primer assaig del Memorial Ricard Cuadra / ARXIU PARTICULAR

X