Borredà instal·larà un desfibril·lador a l’entrada de l’Ajuntament

Borrèda instal·larà un desfibril·lador a l’entrada de l’Ajuntament. D’aquesta manera el municipi disposarà ja de dos desfibril·ladors. Un està instal·lat a dintre de l’ambulatori de Borredà, i l’interès del consistori d’adquirir-ne un altre ha estat per ubicar-lo a l’aire lliure, en un lloc cèntric i fàcil de trobar. Es posarà sota cobert, protegit, aprofitant les voltes de l’edifici de l’Ajuntament. Permetrà fer-ne ús en cas de necessitat, si es donen casos d’aturades cardiorespiratòries.

La compra del primer desfibril·lador per part de l’Ajuntament de Borredà es va fer al 2011 i va permetre substituir el que havia cedit el Servei Català de la Salut a l’ambulatori mèdic, que tenia algunes deficiències.

La compra d’aquell primer desfibril·lador va anar acompanyada d’un curs per a vuit persones del poble, perquè sabessin fer-ne ús si feia falta. Més recentment, per acord dels dos grups municipals, es va fer un altre curset per ús de desfibril·lador, amb la participació de prop de 30 persones que van poder obtenir les nocions bàsiques per a una resposta ràpida i adequada si una persona pateix una aturada cardiorespiratòria.

La compra del nou aparell serà possible gràcies a un ajut concedit per la Diputació de Barcelona, en el marc del Catàleg de Serveis aprovat la setmana passada i en el qual l’Ajuntament de Borredà havia presentat sol·licitud. Un cop feta la tramitació, s’adquirirà i s’instal·larà a l’entrada del consistori. És previst que entri en servei a mitjans de juny. I a final d’any s’organitzarà un nou curset per a les persones que hi estiguin interessades.

 

X