Guardiola de Berguedà, Societat

El Camí dels Bons Homes es marca accions per captar més visitants, i presenta novetats

El Camí dels Bons Homes es marca accions per captar més visitants, i presenta novetats

El Consell Regulador del Camí dels Bons Homes vol consolidar la marca Camí dels Bons Homes per aconseguir més visitants i captar nous públics. Es tracta d’un itinerari turístic transpirinenc  d’aproximadament 200 quilòmetres que va des del Santuari de Queralt (Berga) fins al Castell de Montsegur (Arièja, a França). Tibar més turistes segueix sent un dels reptes. Ja es recollia al Pla d’Acció 2015 i s’ha fet feina en aquest sentit però no n’hi ha prou. Per això és també una de les prioritats del Pla d’Acció 2016, així com estratègies per aconseguir-ho. Les accions passen per reforçar el trets diferencials del Camí dels Bons Homes que el diferencien d’altres rutes (explicar millor qui eren els càtars, aconseguir generar empatia cap als bons homes i potenciar la mística del Camí); en segon lloc, més presència al llarg del Camí (amb elements comunicatius i implicació de les empreses adherides); i en tercer lloc, generar més materials de difusió capaços de seduir i motivar la visita.

Trobada al monestir de Sant Llorenç

Aquesta estratègia d’acció es va posar sobre la taula en una trobada al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà. S’hi va fer la Trobada de primavera d’empreses i oficines de turisme adherides al Camí dels Bons Homes, que va es va iniciar amb una  pinzellada sobre el món càtar i la relació amb el Camí dels Bons Homes, de la mà de l’historiador Carles Gascón, especialitzat en catarisme. Va comptar amb l’assistència de 35 establiments i va ser, segons els organitzadors, “molt interessant i participativa”. Es va aprofitar per plantejar els reptes i la visió a curt i mitjà del Camí dels Bons Homes. L’última part de la trobada va ser la més participativa per part de les empreses. Amb el networking van sortir moltes propostes de millora en diversos àmbits del Camí dels Bons Homes, des de la comunicació fins a la comercialització de productes, passant per les infraestructures.

Una ruta que dinamitza el territori

El Camí dels Bons Homes és una ruta pionera que amb divuit anys d’existència ha dinamitzat a nivell socioeconòmic i cultural el territori per on passa. Cada any intenta superar la satisfacció dels visitants en l’experiència de caminar, pedalar i anar a cavall i superar la satisfacció de les empreses de serveis adherides. Aquesta primavera hi ha hagut una ampliació de la ruta vers les comarques pirinenques de l’Alt Urgell i Pallars Sobirà, amb la variant del ‘Camí de l’últim càtar’ creant una ruta circular amb el Camí dels Bons Homes. Aquest itinerari transfronterer d’uns 189 quilòmetres ressegueix la història del darrer Càtar conegut, Guilhem Belibasta.

Gràcies a l’aposta de les administracions locals i sobretot de les empreses privades del territori que en formen part, el Camí dels Bons Homes ha aconseguit atraure molts visitants anuals de casa nostra i d’arreu del món.

L’activiat i les novetats

Aquesta primavera hi ha hagut activitat i dinamisme al Camí dels Bons Homes, amb accions per preparar la temporada d’estiu del  2016. En l’àmbit de la promoció han estat presents a la fires adreçades a la promoció del mercat de proximitat com  és Barcelona i rodalies,  una d’elles ha estat la B-Travel ( Saló de Turisme de Barcelona) i el Mercat d’Escapades un aparador per vendre diverses experiències de turisme de natura, cultura, gastronomia  que es poden fer al Camí dels Bons Homes i a les comarques per on transcorre.

S’ha fet un viatge de premsa amb mitjans i agències de viatges de Singapur, que han volgut conèixer el territori amb el reclam dels  Parcs Naturals de la ruta, per inspirar-se per comercialitzar nous productes a Europa per oferir al seus clients d’Àsia.

S’ha presentat també el nou marxandatge del Camí dels Bons Homes, articles diversos com samarretes, imants, llibretes…  amb la frase ‘Malgrat tot sóc un bon home/bona dona’, que es poden adquirir a la Central de Reserves del Berguedà o a l’Oficina de turisme del Berguedà.

Per augmentar la visibilitat o presència del Camí dels Bons Homes al territori, s’han fet dues accions. La primera, la col·locació dels plafons urbans interpretatius a la part del Camí de l’últim càtar, que expliquen la ruta. I la segona ha estat la creació de les noves plaques als establiments adherits, els quals han estat col·locades per  17 allotjaments.

El Camí dels Bons Homes ha col·laborat amb diversos projectes intercomarcals, com és la Taula de Camins de la Cerdanya, La Cursa del Miner i l’organització del Cerdanya Happy Walking, un  festival que es farà  a la Cerdanya del 9 al 12 de juny, que combina rutes de senderisme, gastronomia i cultura.

El Festival Càtar

I en destaca el Festival Càtar que s’està organitzat per a l’estiu, impulsat pel Consell Regulador. Implicarà, en la seva programació, a 4 comarques i més de 15 municipis de la ruta. Cobrirà durant tot l’estiu  l’oferta cultural al Camí dels Bons Homes.

camibonshomes3 (Medium) camibonshomes2 (Medium) camibonshomes4 (Medium)

FOTOS: Trobada al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà / Consell Regulador del Camí dels Bons Homes

 

 

Camí dels Bons Homes Consell Regulador Monestir de Sant Llorenç ruta Visitants

Estic amb tu

Comentaris