L’Ajuntament de Berga obrirà expedients sancionadors als locals sense llicència que funcionin com a bar per Patum

L’Ajuntament de Berga actuarà amb contundència contra els establiments que obrin de manera esporàdica sense permís els dies de Patum. Aquesta és la decisió que ha pres l’equip de govern de la CUP per posar mà a la situació que en els últims anys ha anat a més per Corpus: locals que per Patum obren i funcionen com a bar venent tota mena de begudes sense tenir la llicència pertinent. I un cop passats els cinc dies de festa tanquen.

El consistori berguedà ha treballat conjuntament amb els serveis tècnics corresponents per evitar aquesta situació, tenint en compte que perjudica als bars que sí que tenen llicència i que viuen del seu negoci durant tot l’any. De fet, els professionals del sector ja han mostrat el seu malestar en varies ocasions per la permissivitat davant d’aquesta pràctica, que els suposa una competència deslleial.

Segons ha informat l’Ajuntament de Berga, tot i la impossibilitat jurídica de clausurar aquests locals els dies de La Patum, sí que es faran inspeccions i s’obriran expedients sancionadors a aquells establiments que estiguin incomplint la normativa.