El concert del dissabte de Patum serà lliure d’actituds sexistes

L’Ajuntament de Berga i les entitats organitzadores del concert del dissabte de Patum volen que sigui un espai lliure de violències sexistes. Per això per combatre el sexisme en aquest espai d’oci s’aplicarà per primera vegada un protocol d’actuació en casos d’assetjament. Els membres de les entitats que estaran a la barra de bar hauran fet formació per conèixer aquest protocol en cas de queixes de participants a la festa. L’objectiu és eradicar els abusos de poder fets sobre qualsevol persona, ja sigui per motius de gènere, d’orientació sexual o per aspecte físic.

Segons ha explicat la regidora de Serveis a les Persones de Berga, Anna Alsina, “volem visualitzar que moltes vegades a les festes nocturnes es permeten assetjaments sexistes”. Mirades continuades i invasives, gestos, paraules, bromes, insults, humiliacions, tocaments, assetjaments. És el que es vol evitar amb aquest protocol, i “fer prendre consciència que segons quines situacions són incòmodes per les noies, perquè a vegades sembla que siguin naturals segons quines actituds i no ho haurien de ser, no ho podem tolerar”.

Per això els organitzadors del concert del dissabte de Patum hi volen incidir. Volen una festa lliure de sexisme. Hi haurà cartells informatius a tot l’espai del concert (Avinguda del Canal Industrial) i s’emetrà un àudio demanant que no es toleri cap tipus d’agressió ni comportament masclista. Que “si et diuen que no, és no”, segons Alsina: “l’alcohol no justifica un comentari abusiu o degradant, un abús verbal o tocaments no desitjats”.

El concert de Patum lliure de sexisme. Aquest és un primer pas per anar ampliant el radi d’actuació i convertir la Patum en una festa lliure de sexisme. “Seria la idea”, ha comentat Alsina. Però “per una campanya tan àmplia i que sigui efectiva cal un treball profund, laboriós i la implicació de tots els agents. Aquest any, sent el primer, hem volgut ser prudents”, ha explicat.

concert patum