La pel·lícula Pàtria triomfa a Verkami i aconsegueix més de 10.000 euros en deu dies

La pel·lícula Pàtria, rodada al Berguedà, el Bages i l’Empordà a principis d’aquest any, busca fons per finançar la seva postproducció. Ha iniciat una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami amb l’objectiu d’aconseguir 14.000 euros que ajudin a cobrir-ne les despeses. De moment, la campanya va sobre rodes: en poc més de deu dies, la pel·lícula ha aconseguit més de 10.000 euros, de manera que és a només 4.000 d’arribar a l’objectiu quan encara falten 30 dies pel final de la campanya de micromecenatge.

El film, dirigit per Joan Frank Charansonnet, és un cinta d’èpica popular catalana amb pinzellades fantàstiques que narra la llegenda d’Otger Cataló. Una història que  parla dels propis orígens de Catalunya. Segons el seu director “el film pretén refermar la identitat catalana des d’un punt de vista èpic, fent una mirada als orígens des d’una nova òptica”. La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII tot explicant el primer referent històric escrit sobre la llegenda d’Otger Cataló  que va ser transmesa oralment al monjo benedictí Pere Tomic l’any 1433 al Monestir de Sant Llorenç (Guardiola de Berguedà).

El repartiment és encapçalat per actors de renom com Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert i Àngels Bassas. Actualment, el projecte està en la fase de postproducció, la qual s’està portant a terme a Barcelona.

La llegenda

Segons la llegenda, Otger Cataló va sobreviure a l’escomesa sarraïna que va arribar fins a les valls pirinenques. Tots els guerrers cristians havien mort. Només ell va sobreviure, malferit i amagat a les muntanyes del Pirineu. Sota la protecció de la seva tenda feta amb pell de cabra, va ser atès per l’afecte del seu gos llebrer, que li llepava les ferides. Otger, a poc a poc, es va anar recuperant i va preparar les armes amb el desig de tornar a guerrejar contra els invasors de Catalunya. Va agafar la banya de caça i la va fer ressonar profundament i prolongada, estenent-la per tot el país. Així va convocar els seus homes, els cristians fidels a la terra, a la lluita.

De 9 llocs diferents van venir amb les seves hosts els més aguerrits barons de la terra amb el deler de reconquerir els territoris. Els cavallers, amb Otger, van partir cap al combat, cadascú cap a un lloc diferent, i van assolir les victòries més rotundes. L’únic que va tornar a quedar ferit va ser Otger Cataló, durant la batalla per reconquerir Roses, l’any 735, però aquesta vegada com a triomfador. Otger Cataló, abans de morir, va ordenar que el seu escut portés com a ornat el símbol del gos llebrer.

FOTO. Moment de la pel·lícula, que va ser gravada en diversos indrets de Catalunya, entre els quals el Berguedà // Autor: Equip de producció del Pàtria

VÍDEO. El divendres 29 de maig es va presentar el primer teaser de la pel·lícula Pàtria. La llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama produïda per Dejavu Films en co-producció amb Capaneida Films.

https://www.youtube.com/watch?v=DM6VTackg2M

X