Creu Roja Berguedà organitza tres activitats per fer una gran recaptació pel Sorteig de l’Or

Creu Roja Berguedà es marca un repte: superar els 36.000 euros de recaptació que va aconseguir l’any passat pel Sorteig de l’Or. És un sorteig anual, sucós, en què es poden guanyar 3 milions d’euros, i a més els compradors de butlletes contribueixen a posar fi a les desigualtats. De fet, tot i ser un sorteig a nivell de l’estat espanyol, els diners de la recaptació que es fa al Berguedà amb la venda de números repercuteix a la comarca; és a dir els diners s’inverteixen en els diferents projectes i programes que porta a terme Creu Roja Berguedà: gent gran, joventut, infància, cooperació, ocupació, diversitat funcional i socors i emergències.

La presidenta de Creu Roja Berguedà, Montse Pont, ha dit que es marquem “un repte comarcal important, amb l’objectiu que una gran quantitat de gent es mobilitzi per plantar cara a les desigualtats”.

L’1 de juliol: cursa i caminada solidària i cursa d’orientació

Amb l’objectiu de mobilitzar els berguedans per al Sorteig de l’Or, Creu Roja ha preparat una jornada especial per al divendres 1 de juliol, amb tres activitats lúdiques i esportives. En aquest sentit, l’entitat compta amb la col·laboració de Mountain Runners del Berguedà i el Club Orientació Berguedà, que organitzen propostes esportives a Gironella.

El Club Orientació Berguedà prepara una cursa d’orientació que es farà el divendres 1 de juliol a 2/4 de 9 del vespre a Gironella. Serà una cursa nocturna i urbana per la vila. La inscripció val 10 euros i inclou: sopar, música en viu, i una butlleta del Sorteig de l’Or.

Mountain Runners del Berguedà munta una caminada i una cursa solidàries, també per al dia 1 de juliol a Gironella, a 2/4 de 9 del vespre. Serà un recorregut de 8 quilòmetres amb sortida i arribada a Gironella. La inscripció costa 10 euros i inclourà sopar, música en viu, i una butlleta del Sorteig de l’Or.

Les inscripcions per a una o altra activitat, aptes per a totes les edats, es poden fer a la pàgina web www.numerosolidari.com, on un comptador solidari actualitza diàriament el nombre d’inscrits. També al web es dóna informació del nou canal de Creu Roja per fomentar aquest esdeveniment: Instagram. Demanen penjar fotografies relacionades amb la col·laboració amb el Sorteig de l’Or amb l’etiqueta #numerosolidari.

I per aquelles persones que l’1 de juliol no puguin participar en cap d’aquestes tres propostes però que vulguin col·laborar amb Creu Roja i optar al premi del Sorteig de l’Or, hi ha una Fila 0. Entrant al web www.numerosolidari.com es poden fer donatius particulars o de grup, obtenint a canvi el valor amb butlletes de l’or. Butlletes que també es poden comprar a diferents establiments del Berguedà. El preu de cada butlleta és de 5 euros.

El Sorteig de l’Or es farà el dia 21 de juliol.

 

FOTO: Membres de Creu Roja Berguedà i de Mountain Runners i el Club d’Orientació en la presentació del repte / AUTORA: Anna Costa