Berga celebra Sant Antoni de Pàdua a l’església de Sant Francesc, on només s’hi fan misses fixes quatre cops l’any

Berga celebra la festa de Sant Antoni de Pàdua. Després del repic de campanes de la vígilia que hi ha hagut aquest diumenge a les 8 del vespre, demà, dilluns, 13 de juny, hi haurà dues misses, una a 2/4 de 9 del matí i l’altra a les 12 del migdia.

Totes dues misses es faran a l’església de Sant Francesc de Berga. És una de les poques dates en què s’hi celebra ofici religiós. Són quatre cops l’any fixes: per Sant Antoni de Pàdua, per Nadal, per Sant Francesc, i pels Elois. A més de celebracions especials. Enguany, en motiu del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt també s’hi farà missa el 5 de setembre, que serà el dia que hi haurà la imatge de la Verge a Sant Francesc. Hi arribarà portada a peu des de l’església de Sant Joan, de Berga, on hi haurà estat el dia abans.

La missa matinal d’aquest dilluns, 13 de juny, serà a 2/4 de 9 del matí en honor a Sant Antoni, amb adoració de la relíquia i repartiment del panet. I hi haurà ofici solemne a les 12 del migdia, en honor a Sant Antoni. Aquesta missa serà cantada per la Coral Queraltina. També hi haurà adoració de la relíquia i repartiment del panet.

L’església de Sant Francesc estarà oberta de les 8 del matí a la 1 del migdia, i de les 5 a les 8 de la tarda.