El passeig de la Indústria de Berga disposa d’accés gratuït a Internet per WiFi

El passeig de la Indústria de Berga (el Vall) ja té operatiu accés a Internet mitjançant xarxa WiFi. Aquest sistema permetrà a la ciutadania que es trobi en aquesta zona de la ciutat accedir a Internet de manera gratuïta per un temps limitat.

El nom d’aquesta xarxa és WIFI_EL_VALL i per connectar-s’hi cal registrar-se prèviament mitjançant una pàgina d’inici que surt al navegador només entrar-hi. En aquest sentit, segons informa l’Ajuntament de Berga el procés de registre és molt senzill, l’únic requisit necessari és facilitar un correu electrònic que identifiqui a la persona que s’està registrant. Un cop fet el registre es pot navegar durant 1 hora amb una limitació de l’ample de banda de càrrega d’informació (Upload) i descàrrega (download) per garantir el servei a fins a 60 usuaris a la vegada.

El sistema està situat a la caseta que l’Ajuntament de Berga té instal·lada al passeig de la Indústria, a l’alçada del carrer Lluís Millet, i dóna cobertura fins la plaça Viladomat, aproximadament. Aquest servei, que ha de permetre donar cobertura d’Internet al Mercat i a les fires que es fan al passeig de la Indústria, ha costat 2.900 euros, subvencionats per la Diputació de Barcelona.

En funció de l’experiència recollida d’aquest nou servei, en un futur es planteja la possibilitat d’anar estenent la cobertura d’aquesta xarxa, progressivament, en direcció als bombers.