Unes 90 persones participen a la cursa d’obstacles La Contracorrent, a Berga

Unes 90 persones van participar dissabte passat, 25 de juny, a la cursa d’obstacles La Contracorrent. Era la tercera edició d’aquesta prova, organitzada pels Castellers de Berga, i la novetat és que a diferència dels dos anys anteriors que es va fer a Cal Rosal al costat del Llobregat, enguany el recorregut es va traslladar al centre de Berga. El canvi va estar ben valorat per part de participants i organització.

El punt de sortida va ser la Plaça del Mercat, a tocar del Cine Catalunya, i des d’allà els equips van haver de completar un recorregut de més de 4 quilòmetres i 12 proves consistents en diversos obstacles. Pràcticament tots els corredors anaven disfressats i el més important no era arribar primer sinó gaudir del recorregut, segons els Castellers de Berga. Segons l’entitat, “fer castells no és només enfilar-se l’un damunt de l’altra sinó que les activitats socials/esportives com La Contracorrent també és una altra manera de fer castells”. La festa va continuar amb un sopar al Cine Catalunya i música fins passada la mitjanit.

Prova benèfica

Aquesta edició de La Contracorrent ha estat benèfica. La meitat dels beneficis obtinguts aniran destinats a projectes que donin suport als refugiats de Grècia, país on aquest agost viatjaran els Castellers. 

Propera actuació

Després de La Contracorrent, els Castellers de Berga continuen el seu calendari d’actuacions. La propera serà diumenge, 3 de juliol a Centelles. El següent, el 10 de juliol, faran castells a Bagà. I el dissabte 16 de juliol celebraran a Berga el quart aniversari de la colla castellera, acompanyats del Castellers de Sabadell i els Minyons de Terrassa.

Els assajos continuen els dimarts i divendres al Cine Catalunya.

FOTO: Participants en una de les proves de La Contracorrent / AUTOR: Josep M. Serarols. Pots veure altres fotografies de la prova fetes per aquest autor clicant aquí. I també fotos d’Ainoa Morales: aquí

 

X