First Stop

Berga, Societat

Arrenca el Fòrum de Joves Talents a Berga, amb 40 alumnes

Arrenca el Fòrum de Joves Talents a Berga, amb 40 alumnes

Berga acull des d’avui dijous, 30 de juny, i fins al 3 juliol la segona edició del Fòrum de Joves Talents de Catalunya. L’objectiu d’aquest fòrum és premiar els millors estudiants pre-universitaris catalans i motivar-los pel món de la ciència i la tecnologia. Hi participen els 40 joves amb millors expedients de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de Catalunya, de fet perquè hi hagi representació geogràfica de tot el territori el departament d’Ensenyament selecciona els quatre millors alumnes dels deu serveis territorials.

El tema central del Fòrum de Joves Talents 2016 és ‘L’energia: transició cap al futur’. Hi haurà ponències a càrrec de científics rellevants experts en el tema, i sessions de debat entre els joves moderades per investigadors, concretament hi haurà 5 Grups de 8 joves. Cada grup debatrà sobre una temàtica relacionada amb l’energia i per a cadascuna hi haurà una ponència: L’energia de l’aigua, a càrrec de Pere Palacín, Director General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya; Energies renovables, a càrrec de Ramon Sans, ‎Vicepresident de CMES Associació per un Nou Model Energètic i Social Sostenible; Energies no renovables, a càrrec de M. Teresa Manobens, Directora de l’Área de Gestió del Talent i Universitat Corporativa de Gas Natural Fenosa; i M. Esther Nava, Delegada Madrid Sur Negocio Minorista de Gas Natural Fenosa; L’energia en el transport, a càrrec de Sara González, Investigadora de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC); L’energia i l’eficiència, a càrrec d’un tècnic de CIRCUTOR.

A més, avui, demà i dissabte es fan visites i tallers sobre diferents temes: l’energia fòssil, al Museu de les Mines de Cercs; l’energia de l’aigua: Instal.lació mini-hidràulica; espai d’Interès Natural Serra de Queralt; i el taller ‘EntreREDes’.

L’acte inaugural es fa avui, dijous, a les 12 del migdia al Pavelló de Suècia i comptarà amb la conferència ‘El món que ve… ja el tenim aquí’, a càrrec de Joan Majó Cruzate, Enginyer i Vicepresident de la Fundació Jaume Bofill.

Demà, divendres 1 de juliol hi haurà l’acte central amb una conferència a càrrec de la berguedana Gemma Puig, física i meteoròloga de TV3, que parlarà sobre ‘Energia i clima: canvi climàtic hi tenim molt a fer!”. La xerrada serà oberta a tothom, es farà a les 2/4 de 8 de la tarda al Pavelló de Suècia de Berga. Es clourà amb un concert a càrrec de joves de l’Escola de Música de Berga.

L’acte de cloenda de les jornades es farà el diumenge 3 de juliol a 2/4 d’ 11 del matí al mateix lloc i també estarà obert al públic. Durant aquest acte es presentaran les conclusions per part del portaveu de cada grup de joves i es tancarà el Fòrum amb la conferència, a les 12 del migdia, ‘El funcionament del Sistema Elèctric’, a càrrec de Lluís Pinós Jorba, Enginyer i Delegat Regional de Red Eléctrica de España.

Universitat Catalana d’Estiu de la Natura

És una del es propostes de l’Exploratori dels Recursos de la Natura per aquest estiu l’altre és la 23a edició de la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura (UCEN) , que es farà a Berga del 7 al 18 de juliol. Es fan sis cursos, que pots consultar amb detall al web www.exploratori.org, on també es poden fer les inscripcions fins l’1 de juliol.

Segons ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’AquíBerguedà Dolors Grau, codirectora de l’Exploratori dels Recursos de la Natura, són cursos que interessen sobretot a professorat i a estudiants universitaris. De la mà de professors universitaris i professionals especialitzats, la UCEN ofereix uns cursos que combinen les classes teòriques amb les sortides de camp, sempre en aquest marc natural extraordinari de la comarca del Berguedà. Els cursos estan inclosos dins la programació de cursos d’estiu de la Xarxa Vives d’Universitats, que aplega Universitats de parla catalana, i per aquest motiu poden ser reconeguts com a crèdits d’Assignatures de Lliure Elecció, i com a ECTS. També es troben inclosos dins del Pla de Formació Permanent del professorat de Secundària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

FOTO: Fòrum de Joves Talents de l’edició de l’any passat a Berga / EXPLORATORI DELS RECURSOS DE LA NATURA

 

Exploratori dels Recursos de la Natura Fòrum de Joves Talents de Catalunya Universitat Catalana d'Estiu de la Natura

Estic amb tu

Comentaris