First Stop

Berga, Societat

El Centre Obert de Berga acull una jornada de treball amb uns trenta professionals per tractar la infància en risc

Amb la voluntat de millorar el treball en xarxa i donar a conèixer la tasca que es fa des dels Serveis Socials i el Centre Obert de l’Ajuntament de Berga, s’ha organitzat la jornada ‘Treballem en xarxa per a la infància en risc: el cas del servei de Centre Obert’. Es farà demà, divendres, de les 9 del matí a les 2 del migdia al mateix Centre Obert Ramon M. Serchs, ubicat a l’Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic).

La jornada pretén donar a conèixer el treball que es porta a terme a Berga des del Centre Obert i enfortir la mirada vers la corresponsabilitat dels diversos agents socials que treballen amb i per a la infància i l’adolescència. Per una banda, es vol reconèixer la tasca del treball preventiu feta al llarg d’aquests anys. I, per altra banda, visibilitzar el paper clau que juga el treball dels diversos serveis d’atenció a la infància i a l’adolescència a escala local per a garantir els bons tractes en la infància, des d’una mirada normalitzadora i integradora, amb elements de recuperació d’aquelles situacions de risc per garantir-ne la igualtat d’oportunitats.

Segons la regidora de Serveis Socials de Berga, Anna Alsina, “des de l’Ajuntament creiem que és important aquesta jornada per tal de posar de manifest la rellevància de treballar conjuntament per a la infància en risc ja que hem de tenir clar que aquesta no és una responsabilitat només de Serveis Socials sinó que és important la feina de tots els agents i aquesta jornada ha de servir per poder-nos conèixer, compartir punts de vista i treballar conjuntament perquè al capdavall, això és un bé per tota la societat i en definitiva, per la ciutadania de Berga”, assegura.

Amb aquesta voluntat demà una trentena de professionals implicats participaran en la jornada, una formació reconeguda per a mestres i professors i que comptarà amb la regidora de Serveis Socials, Anna Alsina; la regidora d’Educació, Mònica Garcia, i un representant de la Diputació de Barcelona. Pel que fa al bloc de millores al Centre Obert, marc, continguts i estratègies, anirà a càrrec d’educadores del Centre Obert així com també es comptarà amb el tècnic d’infància de la Diputació de Barcelona, Francesc Reverter. El darrer dels blocs, sobre eines per a l’abordatge de la infància i l’adolescència en risc i les seves famílies, anirà a càrrec del sociòleg expert en família i escola de la Universitat de Vic, Jordi Collet.

 

Centre Obert Infància jornada de treball

Estic amb tu

Comentaris