Berga amplia el programa de lleure inclusiu amb més setmanes de monitors

L’Ajuntament de Berga, amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà,  posa novament en marxa el Programa de Lleure Inclusiu que ofereix un servei de monitor de reforç per tal que els nens i nenes amb discapacitat puguin participar de les activitats de lleure a l’estiu.

A més, enguany s’amplien les setmanes de suport de monitoratge gràcies a l’augment de recursos econòmics de la Diputació de Barcelona gestionats per l’àrea de Serveis Socials municipals. Així, es passa de 2 a 3 setmanes en el cas dels tallers artístics i de 2 setmanes a 4 pel que fa a les activitats esportives (Mountain Runners i Berga Tennis Club), de manera que les famílies poden gaudir de més dies d’activitats per als seus fills i filles. En total, hi ha 7 inscrits a les activitats esportives i 4 infants d’inclusió als tallers artístics. 

Pel que fa al monitoratge de suport, del 4 al 16 de juliol el monitor especialitzat participarà a les Estades dels Mountain Runners; del 18 al 30 de juliol, el suport s’organitzarà a les Estades Esportives del Berga Tennis Club, i per últim i en paral·lel, de l’11 al 29 de juliol, els Tallers Artístics de l’Ajuntament de Berga disposaran de dos monitors de suport per atendre les necessitats dels infants més petits.

Aquest és un projecte que es treballa conjuntament amb l’àrea d’Educació i Serveis Socials de l’Ajuntament de Berga, l’EAP, el servei de fisioteràpia de l’Escola Llar Sta. M. de Queralt  i l’Oficina d’Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà. Es tracta d’una proposta que es va iniciar el 2010 amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats dels infants i joves i potenciar-ne l’autonomia de manera que tothom pugui participar als espais esportius i de lleure de la ciutat.

 

 

X