La marxa cicloturista la Ruta Minera, de Berga, aplegarà uns 600 participants

Recta final per inscriure’s a la Marxa Cicloturista de Berga ‘La Ruta Minera’ que es farà el diumenge 17 de juliol, amb sortida i arribada a la capital del Berguedà. És la tercera edició d’aquesta prova, organitzada pel Club Ciclista La Minera de Barcelona, l’Ajuntament de Berga, i la Federació Catalana de ciclisme. Segons informen, les inscripcions van a un molt bon ritme i es tancaran aquest proper diumenge, 10 de juliol, amb un volum de participants proper als 600. Es poden fer entrant al web www.larutaminera.org. Tot i això hi haurà l’opció d’apuntar-s’hi excepcionalment a un preu de 50 euros fins el dia 17 en funció de la disponibilitat de places.

Recorregut

El recorergut de ‘La Ruta Minera’ té de 166 quilòmetres, i els participants hauran de superar 6 ports de muntanya per les serralades del Tubau, Catllaràs, Port del Comte, els Bastets i el Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb l’imponent Pedraforca com a testimoni. Aquests números i els 4.150 metres de desnivell acumulat la fan, segons afirmen els organitzadors, “una de les marxes cicloturistes més exigents del calendari català 2016″

La sortida de la marxa es farà des del pavelló de Berga.

Els 6 ports de muntanya que pujaran els ciclisctes són, per aquest ordre: els colls de Batallola (km 32), Pradell (km 75), Josa (km 91), Port (km 112), Port del Comte (km 120) i La Mina (km 155). La gran dificultat del dia serà el Coll de Pradell.  L’ascensió es farà des del vessant d’El Jou i Fígols, fent així una pujada de 21 km i un desnivell mitjà del 7,1%, tot i que el port compta amb trams amb un desnivell per sobre del 20%.

S’espera, com cada any,  una gran afluència de públic per veure passar els ciclistes per aquest colós de les contrades berguedanes.