La Polifònica de Puig-reig ret homenatge a Ramon Noguera amb la interpretació de la 9a Simfonia de Beethoven amb la JONC

Gairebé 75 cantaires i excantaires de la Polifònica de Puig-reig i uns 70 músics de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) actuen aquest dimarts, 12 de juliol, al pavelló d’esports de Puig-reig. El concert serà un homenatge pòstum a Ramon Noguera, director i creador de la Polifònica que va morir el 25 de febrer passat als 78 anys. Noguera va dirigir la Polifònica del 1969 al 2015, i aquest curs n’ha assumit la batuta el seu estret col·laborador, el fins ara subdirector i pianista Josep Maria Conangla.

Sota la direcció de Pablo González, el concert es farà a les 9 del vespre al pavelló de Puig-reig. La JONC serà la primera vegada que afronta la 9a Simfonia de Beethoven, mentre que la Polifònica ja l’ha interpretat diverses vegades, però sí que serà la primera a Puig-reig, ha comentat en una entrevista a Ràdio Berga i a l’Aquí Berguedà la seva presidenta, Maria Rosa Riera. (La pots escoltar a l’àudio adjunt). Ara, ho fan conjuntament amb la JONC, i de fet va ser idea de Noguera, ha explicat Riera, que està convençuda que el concert de Puig-reig “serà molt emocionant”. De fet, d’aquest concert se n’han programat altres tres actuacions, dues de les quals s’han fet “amb èxit” aquest cap de setmana: dissabte a Girona i diumenge a Vic. I avui dilluns actuen al Palau de la Música, a Barcelona.

A banda de la 9a de Beethoven el programa de l’actuació el completen l’Adagio de la 10a Simfonia de Mahler, i la marxa dels homes armats de La flauta màgica de Mozart. Els solistes dels concert d’aquest dimarts a Puig-reig són la soprano Maria Pujades, la mezzosoprano Tànit Bono, el tenor Joan Francesc Folqué, i el baríton Carles Pachón.

Les entrades anticipades per al concert d’aquest dimarts a Puig-reig es poden comprar per Internet a tincticket.com o bé a l’establiment Fotografia Iglesias, de Puig-reig, al preu de 12 euros. Just abans de l’actuació se’n vendran a taquilla si encara hi ha cadires buides, al preu de 15 euros. Els organitzadors esperen omplir el pavelló de Puig-reig per gaudir d’un concert “de gran qualitat musical”, que tancarà la petita gira que han fet l’orquestra JONC i la coral Polifònica. Esperen l’assistència d’unes 700 persones.

Altres activitats de la Polifònica

A banda del concert amb la JONC, la Polifònica prepara altres activitats per als propers mesos. Com cada any, a principis de setembre se celebrarà a Puig-reig el Festival Internacional de Cant Coral. I per altra banda, el  30 d’octubre, es commemora el 60è aniversari de la Colla Joventut Sardanista, que va ser l’embrió de la Polifònica. Conjuntament ho celebraran el diumenge 30 i també serà un homenatge al desaparegut Ramon Noguera. Al matí hi haurà audició de sardanes i exhibició de colles sardanistes; i a la tarda, concert amb la Principal de la Bisbal i la Polifònica de Puig-reig.

FOTO: Actuació de la Polifònica i la JONC aquest dissabte a Girona / Imatge cedida per la JONC