ERC de Berga demana que s’interpreti el ball de gegants ‘Corpus 2016’ a la Patum de setembre

ERC de Berga demana que el Patronat de la Patum reconsideri la decisió de no intepretar a la Patum de setembre la peça musical ‘Corpus 2016’, de Jordi Pagerols i estrenada al concert de Patum Memorial Ricard Cuadra, el maig passat. És un tema sobre Queralt i la proposta era que la poguessin ballar els gegants al salt de lluïment de la Patum extraordinària del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Es va descartar i això ha generat polèmica a Berga, especialment a les xarxes socials. Per Internet s’estan recollint firmes perquè s’interpreti a la plataforma Change.org. Aquest dijous al matí se superaven les 250 signatures.

ERC presentarà una moció al ple d’aquest dijous, 7 de juliol (a les 8 del vespre a l’Ajuntament), instant a l’alcaldessa, com a presidenta del Patronat de la Patum, que convoqui un Patronat urgent per tal que aquest organisme reconsideri aquesta decisió. Els republicans troben oportuna la música “atès que és una peça inspirada en tres temes queraltins ‘Goig de Queralt’, ‘Motet de la Mare de Déu’, i ‘Himne de la Coronació’. També destaquen que la peça és idònia per un ball de gegants perquè “va ser arranjada pel músic Sergi Cuenca’. Apunten que “la Patum és una festa popular que canvia, evoluciona i es transforma, és a través de la gent que és viva”. En aquest sentit, veuen de molt bon ull que es els gegants ballin ‘Corpus 2016’ i recorden que “s’estan recollint firmes a favor que s’atengui aquesta petició”.

 FOTO: Ball de gegants al ritme de la cançó ‘If I should fall behind’ de Bruce Springsteen, el passat Corpus en motiu dels 150 anys i els 125 dels gegants vells i nous de la Patum / AUTOR: Juanma Ramos/ElPuntAvui