El Patronat de la Patum podria tornar a votar si els gegants ballaran ‘Corpus 2016’ al setembre

El Patronat de la Patum ha convocat per aquest dimecres al vespre, a les 8, una reunió extraordinària per debatre aspectes relacionats amb la Patum de setembre. Un dels tres punts de l’ordre del dia és tornar a posar sobre la taula si els gegants han de ballar la peça musical ‘Corpus 2016’, de Jordi Pagerols, en motiu del centenari de la Coronació de la Mare de Déu, que el Patronat d’entrada va desestimar. ERC de Berga va demanar que es reconsiderés aquesta petició i avui es podria tornar a debatre. Tot i això, si dos terços del Patronat creuen que no s’ha de tornar a debatre la decisió, no es farà.

Clicant aquí podeu escoltar aquesta peça que ha generat polèmica a Berga, fins i tot amb una recollida de firmes a Change.org. Aquesta tarda de dimecres pràcticament s’arribava a les 300.

Un altre aspecte que es tractarà a la reunió del Patronat de la Patum és una proposta per reduir l’edat dels membres de les comparses de foc a la Patum infantil. I el tercer i últim punt a debatre serà la proposta perquè la Patum tingui presència a la Smithsonian Folklife Festival, que se celebrarà a Washington el 2018.