Les persones amb mobilitat reduïda poden sol·licitar plaça per veure la Patum de setembre

L’Ajuntament de Berga i el Patronat de la Patum han obert el període de sol·licituds per a ‘La Patum accessible’, és a dir per tenir un lloc a l’empostissat que s’instal·la per a persones amb mobilitat reduïda a la zona de la Berruga, a la plaça de Sant Pere de Berga, per tal que puguin veure la Patum.

Com sempre, l’ordre de preferència per poder disposar d’una plaça en aquest espai serà la següent: les persones amb mobilitat reduïda reconeguda amb el certificat de discapacitat corresponent o barem de 3a persona, les persones amb certificat de discapacitat superiors al 65% i per últim, les persones més grans de 75 anys.

Els formularis per sol·licitar una plaça a l’empostissat ja estan disponibles a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i a les webs de l’Ajuntament de Berga (ajberga.cat), de la Patum, i d’Inclusió Social. La data límit per fer la sol·licitud és el divendres 29 de juliol i en cas que hi haguessin més demandes que places disponibles es realitzarà un sorteig el dia 1 d’agost. Passat aquest es comunicarà a totes les persones si han estat escollides o no per accedir a l’empostissat.

Les persones sol·licitants han de presentar, juntament amb l’imprès, una fotocòpia del DNI/NIE, i en el cas que sigui necessari, una fotocòpia del certificat de discapacitat.

Un o dos salts de plens

 

Al tractar-se d’una Patum especial encara no està ben definit si en aquesta Patum hi haurà un o dos salts de plens. En el cas que hi hagi només un salt de plens, les persones que tinguin accés a l’empostissat podran escollir entre sortir després de les dues primeres tandes de Patum o quedar-se fins que aquesta finalitzi. Si s’acaben fent dos salts de plens, totes les persones hauran de sortir després del primer salt de plens.

 

El dispositiu comptarà, una vegada més, amb la col·laboració de persones voluntàries de Creu Roja i amb un coordinador responsable, juntament amb el suport dels diferents serveis de seguretat locals.

 

 

 

X