El Grup de Joves de Santa Eulàlia torna a enviar diners als refugiats de Grècia

El Grup de Joves de Santa Eulàlia de Berga destinarà 560 euros a ajuda humanitària a Grècia després d’una campanya de recollida de donatius que ha durat tres mesos. Els diners s’han enviat a l’Associació de Farmacèutics Cooperants de Tessalònica, una organització creada arran de la crisi humanitària als camps propers a la ciutat grega de Tessalònica que engloba la major part dels farmacèutics de la ciutat. Els voluntaris d’aquesta associació destinen una part del seu temps a distribuir medicaments als camps de refugiats propers, com per exemple el de Diavata.

La recollida de donatius ha comptat amb el suport dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, que han aportat de manera voluntària 330 euros a la campanya. El Grup de Joves del barri de Santa Eulàlia van decidir a l’inici de la campanya que el més necessari era aconseguir diners per comprar medicaments i altres productes bàsics pels refugiats de Grècia. Les altes temperatures i la pluja dels camps fan que es propaguin malalties infeccioses i tòpiques que afecten sobretot als més petits.

La segona campanya del grup de Joves de Santa Eulàlia

La recollida de donatius per comprar medicaments pels refugiats a Grècia no és la primera campanya del Grup de Joves de Santa Eulàlia. L’octubre del 2015, el grup ja va enviar un camió amb 686 caixes plenes de vestimenta i bolquers als camps de refugiats de Diavata, situat prop de la ciutat grega de Tessalònica. Ho va fer a través de l’AUT School of Pastoral and Social Theology, que ha estat un agent clau en aquesta segona campanya del grup. En aquell moment, des del Grup de Joves es van enviar més de 600 euros procedents de donatius particulars a l’associació badalonina Pro-Activa Open Arms, que es dedica al rescat marítim de persones que escapen de la guerra a través del mar.

El Grup de Joves ha agraït la col·laboració i el suport de totes les persones i entitats que s’han involucrat en la causa i ha lamentat l’actitud de les institucions i governs de la Unió Europea envers les persones refugiades que arriben al territori. El grup esperava que la resposta dels órgans de poder europeus “seria activa i favorable, però la realitat mostra que aquestes institucions han optat per defugir dels seus compromisos legals i internacionals amb aquestes persones, tancant fronteres i externalitzant el control dels fluxos de refugiats”.

FOTO. El Grup de Joves de Santa Eulàlia a l’inici de la campanya de recollida de donatius // Cedida pel Grup de Joves de Santa Eulàlia

X