La Salle de Berga i els Jardins Artigas, escenaris d’un curtmetratge sobre el bullying

El bullying i la superació de les adversitats d’un adolescent. Aquesta és la temàtica de “Entrando en Aphoteosia”, el primer curtmetratge de Christian Garcia, un jove berguedà que fa un any i mig va escriure el guió d’una història que ell mateix s’ha esforçat en convertir en vídeo. El resultat: un curtmetratge de poc més de 35 minuts que, lluny de voler ser una font de beneficis, pretén ser d’utilitat a les escoles.

La majoria de les escenes del curtmetratge han estat gravades a l’institut de La Salle de Berga i als Jardins Artigas de la Pobla de Lillet. Segons Garcia, “la Salle va ser el meu institut i té un cert simbolisme per mi, i els Jardins Artigas és un espai que des de petit m’ha enamorat”. A més, tots els actors que participen en la producció són de Berga i cap d’ells és professional ni ha estudiat per ser-ho. “Són gent de la ciutat que jo creia que podien encaixar en el projecte per la seva manera de ser. No tenia ni idea de si els agradaria actuar, però els hi vaig proposar i tots van acceptar”, explica el seu impulsor.

El Christian és propietari d’un bar de Berga i ha destinat el seu temps lliure en un curtmetratge que “no em porta beneficis, però m’omple molt com a persona”, afirma. Produir el projecte ha costat uns 500 euros que ell mateix ha invertit: “vaig descartar fer qualsevol campanya de micromecenatge perquè entenia que era la meva primera producció. No sóc professional i corria el risc que el resultat no sortís com la gent esperava”.

Ara, però, el producte final ja és a la xarxa i el Christian se’n sent orgullós: “érem pocs però hem treballat molt perquè el curtmetratge surtís a la llum i ara l’únic que espero és que la feina serveixi per a les escoles i per la tasca de conscienciar els nois i noies que poden estar passant una mala situació o fer que algú l’estigui passant”.

El vídeo està publicat a Youtube des del 7 de juliol i ja compta amb més de 1.800 visualitzacions. A més, el curtmetratge també es pot veure a través del lloc web www.entrandoenaphoteosia.com.

FOTO. Imatge d’una escena del curtmetratge amb el protagonista, Carles Santamaría, en primer pla.

 

X