Prats de Lluçanès, en estat de prealerta per un incendi que crema a Sant Feliu Sasserra

Prats de Lluçanès es troba en estat de prealerta per l’incendi forestal que des d’aquest migdia crema al terme municipal de Sant Feliu Sasserra. A hores d’ara (17.40h), el foc ja hauria cremat unes 70 hectàrees, segons acaben d’informar els Agents Rurals.

Inicialment, 20 dotacions terrestres i 7 aèries s’havien desplaçat fins la zona de l’incendi, però al llarg de la tarda les dotacions terrestres han augmentat fins a 40 i les aèries fins a 10. Segons els Bombers de la Generalitat, l’avís s’ha rebut a les 14.47h. El foc s’ha iniciat a prop de la carretera B-431, a l’altura del quilòmetre 62, una zona coneguda com el Pilar. El Servei Català de Trànsit ha informat que la circulació està tallada en aquest punt de la B-431.

A hores d’ara, l’incendi està actiu però es preveu poder estabilitzar aviat. El flanc esquerra, on hi ha vegetació forestal i agrícola, és el que avança més ràpid i on s’estan destinant més esforços. En canvi, el flanc dret propaga amb lentitud i ha anat a parar a un fons de barranc.

Des de Prats de Lluçanès, la regidora de l’equip de govern, Montserrat Juvanteny, ha explicat que des de les 3 de la tarda tots els caps de grup del Pla d’Actuació Municipal (PAM) estan activats. A més, la regidoria de Medi Ambient i Pagesia ha demanat a tots els pagesos que llaurin el perímetre dels seus camps del municipi.

X