Berga s’omple d’aigua, cavalls i rucs aquest cap de setmana per la Festa dels Elois

Berga encara la part final del juliol i, com cada estiu, ho fa amb el cap de setmana de la Festa dels Elois. Cavalls, mules, rucs i galledes plenes d’aigua ocuparan els carrers aquest cap de setmana. Els actes començaran demà, dissabte 23 de juliol, a les 12 del migdia, quan el tabaler farà la passada pels carrers per anunciar l’arribada de la festa, acompanyat de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. Des de llavors, Berga es vestirà de festa fins l’endemà, a la 1 del migdia, quan el lliurament de les ferradures als col·laboradors tancarà Els Elois 2016.

Com cada any, els plats forts de la festa seran diumenge al matí. A les 9, la Colla de Trabucaires de Berga anunciaran la sortida dels cavalls i els rucs des de la Font del Ros. Els animals passaran pel carrer Pío Baroja, el carrer del Comte Oliba, el carrer del Roser, el carrer de la Ciutat, el carrer de la Pietat, la plaça de Santa Magdalena, el carrer de Marcel·lí Buxadé, la plaça de Sant Pere, el carrer de Mn. Comellas (Quatre Cantons), el carrer de Mn. Huch, el carrer de Mn. Cinto Verdaguer i la plaça de les Fonts.

A les 10 del matí hi haurà  la benedicció dels animals a la plaça de Sant Pere, i acte seguit hi haurà la boda típica de l’Alt Berguedà a l’església de Sant Francesc i la missa en honor a sant Eloi. En acabar, es dansarà el ballet de Déu (o de l’Adéu) a la plaça de Sant Joan, amb la col·laboració de l’Agrupació Teatral La Farsa, que enguany dedica el ram de la núvia a la difunta Montserrat Minoves.

elois 2014

Montserrat Minoves a l’edició dels Elois de l’any 2015 // Arxiu