El Consell Comarcal del Berguedà manté la gestió del pantà de la Baells

El Consell Comarcal de Berguedà seguirà fent-se càrrec de la gestió dels usos a l’embassament de la Baells. El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, han renovat el conveni de col·laboració que totes dues institucions mantenen des de 2014.

L’acord renova l’encàrrec que fa l’ACA al Consell Comarcal per a la gestió de l’embassament i perquè defineixi les accions que cal dur a terme per complir les funcions que se li encomanen des de la Generalitat. La col·laboració, extrapolable a a altres embassaments de Catalunya, vol fomentar les activitats lúdiques als embassaments de les conques internes de Catalunya. L’objectiu de l’ACA és, doncs, promoure la dinamització dels territoris al voltant d’aquestes infraestructures hidràuliques i la generació d’oportunitats de desenvolupament sostenible per als municipis propers.

Una nova funció per al pantà

L’embassament de la Baells té tres funcions essencials: regular la conca alta del Llobregat per assegurar l’abastament a Barcelona, establir una funció laminadora per evitar els cabals punta que es produirien i regular els recursos que aprofita la central hidroelèctrica per produir energia elèctrica.

Ara, però, la voluntat de la Generalitat de fomentar les activitats lúdiques en embassaments com el de la Baells aportarà una nova funció al pantà: la de fer de dinamitzador socioeconòmic i d’element de cohesió territorial.

FOTO. El pantà de la Baells, aquest cap de setmana / AUTOR: Marc Canturri