L’Agència de Desenvolupament planteja l’esport com a eina per combatre l’atur

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà posa en marxa la cinquena edició del programa “No estiguis parat. Mou-te!”, que pretén mantenir actives a les persones que estan a l’atur, combatent els efectes de la inactivitat perllongada a través de la promoció de l’activitat física i la pràctica esportiva.

L’activitat s’iniciarà el 12 de setembre i finalitzarà el 16 de desembre, i durant dos cops per setmana, les persones aturades podran participar de forma gratuïta en les activats i talles que es realitzaran de forma itinerant a Avià, Bagà, Berga, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet i Puig-reig.

En les edicions anteriors, “No estiguis parat. Mou-te!” ha fet que les persones del Berguedà que estan a l’atur adoptin una actitud més positiva i activa per fer front a la seva situació. Des de la posada en marxa d’aquesta iniciativa l’any 2012, hi han participat un total de 124 persones (67 i 57 dones). Precisament els bons resultats i la satisfacció d’aquestes persones fan que l’organització mantingui la varietat d’activitats físiques i disciplines esportives per a l’edició d’aquest any.

L’activitat física i la pràctica de l’esport estimula valors com l’esforç, la disciplina, la perseverança, l’autoconfiança, l’autocontrol, el treball en equip, l’orientació a resultats, el respecte als altres, l’esperit de superació davant les dificultats i la socialització, entre d’altres. D’aquesta manera, l’esport és una estratègia per afavorir el manteniment de totes aquestes competències imprescindibles per la cerca de feina.

FOTO. Imatge d’una de les sessions d’edicions anteriors del programa “No estiguis aturat. Mou-te!” / AUTOR: ADBerguedà

X