Els balladors berguedans Joan Boixader i Rosanna Camprubí busquen diners per competir arreu del món

Els balladors més famosos de la comarca necessiten suport econòmic. Joan Boixader i Rosanna Camprubí fa 15 anys que van començar a ballar junts i ja en fa 8 que competeixen arreu d’Espanya. Aquest any han aconseguit la quarta posició al Campionat d’Espanya de balls estàndard (vals anglès, tango, slow-fox, vals vienès i quick-step) i un altre quart lloc en el campionat estatal de deu balls (els cinc estàndard i cinc llatins -samba, txa-txa-txa, rumba, pasdoble i jive-).

Ara, però, volen anar una mica més enllà: volen competir a nivell internacional i fer classes amb professors mundialment reconeguts. Per aconseguir-ho, s’han presentat com una de les candidatures a les beques GAES Persigue Tus Sueños. Han presentat el seu projecte esportiu sota el títol de “Ballar amb el silenci” i, ara, esperen ser un dels 10 projectes més votats al lloc web www.persiguetussueños.com durant el període de votacions, que s’allargarà fins el proper 18 de desembre. Si ho aconsegueixen, passaran a la final, on el jurat decidirà quin és projecte guanyador d’entre els 10 finalistes. L’enllaç directe per a poder-los votar és aquest.

Una història fascinant 

Especials, fascinants, competitius i molt ambiciosos. Així són ells. En Joan i la Rosanna no només són capaços de lluitar per ser els millors d’Espanya sobre la pista, sinó que ho fan imposant-se al seu gran handicap: ella no hi sent. De fet, en la presentació del seu projecte esportiu a les beques GAES, en Joan afirma que “competim a un alt nivell en certàmens de ball esportiu arribant al podi en diverses ocasions i competint amb ballarins que desconeixen la discapacitat de la Rosanna”. Ella mai ha explicat el seu secret als seus rivals, ha fet de la seva discapacitat una capacitat.

Per ells, la beca GAES els permetria “gaudir d’un cert alleujament econòmic” per anar a competir a nivell internacional, ja que fins ara s’han estat finançant amb diners que han sortit única i exclusivament de la seva butxaca. “Si tinguéssim més temps per poder dedicar al ball i empreses disposades a patrocinar-nos, els resultats serien encara millors”, explicava la Rosanna en una entrevista per la revista Aquí del mes de juliol.

FOTO. Rosanna Camprubí i Joan Boixader en una sessió de fotos aquest estiu / AUTORA: Rosa Castilla (Rosa – La Fotogràfica)

X