Carles Puigdemont omple la Patum de Lluïment de crits d’independència

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, està presenciant en aquests moments la Patum de Lluïment extraordinària, assegut al balcó de l’Ajuntament de Berga. Tal com ja va avançar Aquí Berguedà fa unes setmanes, el President tenia la intenció de visitar Berga per aquesta Patum extraordinària i ha escollit la Patum de Lluïment.

El president ha baixat per les escales de l’església de Sant Pere amb la resta d’autoritats tan bon punt ha acabat la missa. També hi eren els regidors de l’equip de govern, de la CUP, que, tal com hn fet des que són al poder, han esperat la resta d’autoritats a la sortida de l’església.

Una part important dels patumaires han rebut a Puigdemont amb crits d’independència i demanant una Catalunya lliure. Més tard, quan el President ha sortit al balcó, la plaça l’ha saludat amb el ja tradicional càntic d’independència, que s’ha allargat uns minuts. Acte seguit, comparses, patumaires i autoritats han escoltat el cant dels Segadors en un dels moments més emotius del matí.

FOTO. Carles Puigdemont sortint de l’església, al costat de Montse Venturós. /AUTOR: Marc Canturri

X