Montse Venturós: “És el moment d’avançar a pas ferm i valent per alçar un nou país”

“No et limitis a contemplar aquestes hores que ara venen, baixa el carrer i participa, no podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu“. Aquesta cita de Vicent Andrés Estellés és per a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, “una de les grans màximes que cal posar en valor el proper diumenge amb la mobilització a Berga i als altres quatre punts de Catalunya”.

L’alcaldessa ha aprofitat la roda de premsa de presentació dels últims detalls de la mobilització del proper diumenge a Berga per convidar als catalans a sumar-se a la manifestació de Berga i expressar el seu punt de vista sobre el moment actual del país.

Per a Venturós, “com ve sent habitual, viurem una Diada històrica on reivindicarem la ruptura amb l’estat espanyol, que utilitza de forma reiterada eines absolutament antidemocràtiques per fer callar la veu d’un poble“. L’alcaldessa de Berga ha recordat que els catalans “tenim la il·lusió que ens fa caminar per aconseguir el nostre objectiu: capgirar la història i aconseguir la plena llibertat que ens mereixem”.

Repte i oportunitat

Montse Venturós està convençuda que “és el moment de tirar endavant amb la independència“. L’alcaldessa considera que Catalunya “té un repte però també una oportunitat de guanyar independència des de la base i alçar un país nou“. Per això, segons Venturós, “és el moment d’avançar a pas ferm i valent, sentar les bases i construir el procés constituent“.

El proper diumenge Berga esdevindrà el punt de referència de la cultura catalana. “Berga és un espai immillorable per reivindicar la cultura, la identitat viva i l’essència singular perquè tenim un dels patrimonis més fantàstics a nivell mundial però a també a nivell de Països Catalans com és la Patum“, ha dit l’alcaldessa de Berga.

FOTO. Montse Venturós en el parlament d’aquest matí al passeig de la Pau de Berga / AUTOR: Marc Canturri

X