Núria Picas: “El manifest ens mostra tal com som: un poble lluitador i amb molta força”

L’atleta catalana Núria Picas llegirà el manifest de la Diada de l’Onze de Setembre a Berga. Així ho ha fet públic Òmnium Cultural en una roda de premsa per informar de més detalls sobre la Diada del proper diumenge. Picas, nascuda a Manresa el 1976, resideix a Berga des de fa molts anys i és una independentista reconeguda. De fet, va formar part de la llista de Junts pel Sí a les passades eleccions al Parlament de Catalunya.

L’AquíBerguedà ha pogut parlar amb l’atleta, que s’ha mostrat “molt il·lusionada de formar part d’aquest projecte i una mica nerviosa”. Per a Picas, és “un repte molt important, però estic molt contenta de poder-hi col·laborar”.

A més, Núria Picas ha assegurat que “la millor notícia de totes és que Berga és una de les seus i que el manifest el llegiré per tot Catalunya, però el llegiré a casa“. L’atleta catalana ha definit Berga com “el bressol de Catalunya i un poble que és fortalesa i resistència”.

Un manifest de tots

Núria Picas ha volgut treure importància a la seva figura com a encarregada de llegir el manifest. L’atleta ha recalcat que “és un manifest que no el llegeixo jo, sinó tots els catalans“. Amb aquesta idea, Picas té la intenció de “posar el meu granet de sorra per tal que el manifest no només arribi arreu de Catalunya, sinó a la resta del món”.

El manifest que es llegirà a Berga, entre el de Lleida i el de Salt, fa poques hores que ha arribat a les mans de Núria Picas. L’atleta ha explicat que “és un text molt potent i amb molta força. De fet, ens mostra tal com som: un poble lluitador i valent“.

En definitiva, segons l’atleta manresana, la situació de Catalunya ha de canviar. “Ens falta una última empenta i és el moment de fer-la. Tenim raons potents per pensar que Catalunya mereix la independència“, ha dit.

FOTO. Núria Picas arribant a la línia d’arribada de la Cavalls del Vent 2012, amb l’estelada / nuriapicas.com

X