Els problemes d’Internet al Berguedà: 14 dels 31 municipis tenen nul·la o poca connexió

Aquest matí, David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà i alcalde de Gironella, ha assistit al programa ‘Popap’ de Cataluna Ràdio per parlar de la problemàtica dels municipis sense connexió a Internet. Allà ha parlat sobre la falta de connexió a Internet i de cobertura mòbil que afecta pràcticament a la meitat dels municipis de la comarca, 14 de 31 pobles tenen problemes d’aquest tipus. Font ha criticat la falta de voluntat de les operadores per fer arribar aquest servei en aquestes zones ‘fosques’: “quan ens queixem ens diuen que no els hi surt rendible invertir pels habitants que consumeixen aquest servei“.

Un altre fet que ha comentat, és la baixa velocitat de connexió a Internet arreu de la comarca. A banda de Berga, que des de fa uns mesos gaudeix del desplegament de la fibra òptica, el cablejat, que passa per sota l’autovia C-16, no s’ha fet arribar a la resta de municipis. Font ha posat el cas de Gironella, on tot i contractar 10 megues de velocitat, a vegades, només n’arriba 1. Des de l’operador en donen la culpa al nombre simultani de connexions i a l’antiguitat del sistema de cable coaxial. Relacionat amb aquest fet, el president del Consell, ha explicat l’anècdota d’un ajuntament on aprofiten per enviar els seus tràmits durant la matinada aprofitant, així, una major velocitat a la xarxa ja que a aquella hora, les connexions són menors.

Font ha acabat explicant que estan ‘apretant a tothom’ per poder solucionar aquests problemes, als operadors i a la Generalitat per mirar de posar-hi remei el més aviat possible.

Podeu escoltar l’entrevista a David Font a continuació, a partir del minut 10: