‘El rei borni’ enceta avui el Cicle Gaudí a Berga

El Cicle Gaudí arranca avui, dijous 15 de setembre, en 12 poblacions de la província de Barcelona entre les quals hi ha Berga. El Teatre Patronat és el lloc on, des d’avui fins al desembre, el Cicle Guadí portarà un títol de la collita cinematogràfica catalana recent el tercer dijous de cada mes.

La projecció de la pel·lícula El rei borni, que serà a partir de 2/4 de 9 del vespre al Patronat, és una adaptació al cinema de l’obra teatral que, tal com passa en la projecció d’aquesta nit, va ser escrita i dirigida per Marc Crehuet i interpretada pels actors Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez i Ruth Llopis.

El rei borni va arribar a la cartellera el passat mes de maig i recentment va ser premiada al Festival Internacional de Cinema en Català (Fic-Cat). En David és un policia antiavalots que ha rebentat l’ull d’un manifestant amb una pilota de goma. La casualitat provoca que aquest manifestant, l’Ignasi, es presenti una nit a casa seva. Així comença una comèdia àcida i molt negra sobre la fragilitat, les conviccions, la naturalesa dels rols socials i la recerca de la veritat.

A banda de la projecció a Berga, El rei borni també s’emetrà aquest vespre a la Sala Mozart de Calella, al Cinema Esbarjo de Cardedeu, al Teatre Els Catòlics de Cardona, al Patronat Parroquial d’Esparraguera, a la Sala d’Actes del Centre Cultural de Gelida, al Teatre Municipal de l’Ateneu d’Igualada, a l’Auditori Sant Josep de Moià, al Teatre Municipal La Sala de Rubí, a l’Ateneu Adrianenc de Sant Adrià de Besòs, al Cinema El Casal de Torelló i al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.

L’entrada en totes les projeccions té un cost de 4,50€, o bé 3€ en cas de presentar el Carnet Jove a taquilla.

X