El Patronat recupera una imatge històrica dels Gegants de la Patum a Barcelona l’any 1902

El Patronat Municipal de La Patum ha incorporat al seu fons patrimonial una placa de vidre que mostra els Gegants Nous a Barcelona l’any 1902. Aquesta és una imatge relativament coneguda, però l’adquisició té el valor que ara el Patronat ha aconseguit fer-se amb el negatiu original.

La placa es troba en un estat de conservació que en línies generals cal considerar-lo com a bo, sobretot si es té en compte la fragilitat del suport i el fet que té més de 100 anys.

L’adquisició d’aquesta imatge continua la línia de recuperació del patrimoni històric patumaire que el Patronat Municipal de la Patum està realitzant des de fa anys. De fet, aquesta és la segona placa de vidre original dels Gegants Nous a Barcelona l’any 1902. L’any 2011 el Patronat ja va recuperar una altra imatge inèdita dels Gegants a la Ciutat Comtal, juntament amb un expedient on es recullen una part dels acords presos pel consistori berguedà a l’hora de decidir enviar algunes comparses de la Patum a Barcelona amb motiu del ‘Concurs de Gegants, Nanos i Monstros Típichs’, la primera trobada de gegants de la història.

Aquesta efemèride va resultar ser tota una odissea pels berguedans que hi van assistir, que van estar prop d’una setmana a Barcelona per tal que el Tabal, les Maces, Sant Miquel, la Guita Grossa, l’Àliga, els Gegants Nous i quatre Nans participessin en aquest concurs i la posterior desfilada pels carrers de la capital catalana.

FOTO. Imatge de la placa adquirida pel Patronat de la Patum / Cedida

X